Preuzmite besplatnih 50 EUR i trgujte dionicama Intel-a

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Preuzmite besplatnih 50 EUR i trgujte dionicama Intel-a

Od 15. januara 2016. godine, cijena dionica Intela je porasla oko 25% i čini se da ova kompanija polako ostavlja loš period iza sebe.

04.10.2016. 07:59 / Izvor: Akta.ba

Od 15. januara 2016. godine, cijena dionica Intela je porasla oko 25% i čini se da ova kompanija polako ostavlja loš period iza sebe.

FXLider, svim čitataocima portala Akta.ba, daje besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Intela, jedne od najpoznatijih tehnoloških kompanija na svijetu.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Rekordan rast dionica u posljednjih 15 godina

Prije dvije sedmice, izvršni direktor Intela je najavio da očekuje rast prodaje u trećem kvartalu fiskalne godine budući da dobavljači dijelova za personalne računare obnavljaju svoje zalihe. Ova lijepa vijest uticala je da cijena dionica Intela sredinom septembra dostigne 38 dolara što je najviša postignuta cijena u posljednjih 15 godina.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Intela možete preuzeti ovdje.

Intel i Apple

Druga pozitivna vijest jeste što se Intelove komponente nalaze u iPhone 7 modelu telefona kompanije Apple. Intel ima četiri važne komponente unutar ovog telefona – dva primopredajnika i po jedan čip i modem. Zahvaljujući ovome, analitičari očekuju budući porast prodaje.

Međutim, kako izvještava Blumberg, Intel priprema i druga iznenađenja i citirajući izvršnog direktora navodi da ova kompanija namjerava da napravi proboj u sferi dronova, robota, ali i klima uređaja.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Intela možete preuzeti ovdje.

Poslovni rezultati Intela

Suštinski gledano, ova kompanija ima razloga da vjeruje u bolju budućnost.

U julu 2016. godine, Intel je iznenadio analitičare kad je izvjestio o prihodima za drugi kvartal od 13,5 milijardi dolara, što je 3% više u odnosu na isti period godinu dana ranije

Za treći kvartal, očekivanja kompanije su prilično velika sa projektovanim prihodima od prodaje od 15,6 milijardi dolara što bi nadmašilo rezultate drugog kvartala za 15%

Za ovu godinu, očekivanje je da ukupna prodaja dostigne 58,617 milijardi dolara što bi bio rast od 5,9% u odnosu na 2015. godinu

Besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Intela možete preuzeti ovdje.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti