DELTRON predstavlja - Integrirana dizalica topline za pripremu PTV

27.10.2016. 09:57 / Izvor: Akta.ba
DELTRON predstavlja - Integrirana dizalica topline za pripremu PTV

Deltron, kao Generalni zastupnik  i uvoznik GREE klima uređaja za Republiku Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru, predstavlja Vam novi proizvod

Deltron, kao Generalni zastupnik  i uvoznik GREE klima uređaja za Republiku Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru, predstavlja Vam integriranu dizalicu topline za pripremu potrošne tople vode (GRS-2.4/D270ANbA-K) koja je novi proizvod u širokoj paleti svjetski renomiranog proizvođača klima uređaja, GREE.

 

Spremnik vode od 270 L

2 temperaturna senzora

COP = 3,50

Ekološki prihvatljiv i siguran radni medij R134A

Široki raspon postavljanja temperature grijanja vode od 35°C do 70°C

Ugrađen žičani upravljač sa LCD zaslonom za jednostavno rukovanje

Široki raspon rada od -7°C do 45°C

 

 

 

 

 

Dizalica se odlikuje modernim, integriranim dizajnom i malim dimenzijama zbog kojega se savršeno uklapa i u najskučenije interijere Vašeg stana, kuće, vile, a zbog njenog tihog rada izgledat će kao da nije tu.  Zahvaljujući integriranom dizajnu kod kojeg se spremnik potrošne tople vode od 270L, isparivač, kondenzator i kompresor nalaze u istom kučištu, potreba za instaliranjem vanjske jedinice je eliminirana. Integrirani posebni kompresor je otporan na visoki tlak i visoke temperature što dodatno povećava njezinu efikasnost. Rad ove dizalice topline kontroliran je putem mikrokompjutora koji osigurava njen pouzdan i trajan rad.

 

Dizalicom topline upravlja se putem ugrađenog luksuznog žičanog LCD daljinskog upravljača koji je jednostavan za upotrebu. Među ostalima, na njemu možete:

  • Odabrati ON/OFF način rada
  • Odabrati između 5 načina rada
  • Izabrati željenu temperaturu tople vode
  • Odabrati I-know funkciju
  • Izabrati između 9 različitih funkcija
  • Vidjeti prikaz greške, ukoliko do nje dođe
  • Vidjeti prikaz popunjenosti spremnika
  • Posjeduje funkciju memorije
  • I ostalo

 

Princip rada ove dizalice topline baziran je na tehnologiji rada klasične dizalice topline zrak-voda, samo što klasična dizalica topline zrak-voda isporučuje apsorbiranu toplinu iz prirodnog okoliša u zatvoreni (unutarnji) prostor, dok ova dizalica topline upotrebljava besplatnu toplinu unutarnjeg prostora kako bi zagrijala potrošnu toplu vodu.

COP ove dizalice topline prilikom rada u nominalnim uvjetima je i do tri puta viši nego kod tradicionalnih  grijača vode.

 

Dizalica topline GRS-2.4/D270ANbA-K omogućava konstantnu opskrbu objekta toplom vodom tokom cijele godine neovisno o vremenskim uvjetima.

Zahvaljujući elektro grijaču od 1500 W kojeg možete ili ne morate uključiti, moguće je još brže postizanje potrebnog volumena tople vode.

Raspon temperature vode može se postaviti između 35°C i 70°C (po defaultu je 55°C), ovisno o željama i potrebama korisnika.

Da bi u spremniku temperatura vode uvijek bila onolika koliku Vi želite, brinu se dva ugrađena osjetnika temperature.

Oni sprječavaju rani početak rada dizalice koji uzrokuje miješanje hladne i tople vode u spremniku, kao i njezin kasni početak čime bi se učinkovitost proizvodnje toplve vode smanjila, a vrijeme predgrijavanja povećalo.

Spremnik vode opremljen je antikorozivnom  zaštitom, te magnezijevom anodom koja ga čuva od hrđe.

 

 

 

Gree GRS-2.4/D270ANbA-K dizalica topline ekološki je osvješteno i visokoefikasno rješenje za zamjenu postojećih, starih bojlera. Izrađena je od ekološki besprijekornih materijala podobnih za potpunu oporabu,  ima malu potrošnju energije i izolaciju od visokokvalitetne pjene (55mm debljine) koja smanjunje toplinske gubitke te osigurava dugi vijek trajanja. Voda i električna struja su potpuno izolirane kako bi se izbjegao potencijalni rizik. U usporedbi sa klasičnim bojlerom, kod ove dizalice topline ostvaruje se ušteda i do 75%, u usporedbi sa plinskih bojlerom i do 67%, a u usporedbi sa solarima ostvarena ušteda može biti i do 30%. 

Ova dizalica predstavlja energetski najefikasniji (razred energetske učinkovitosti A) i cjenovno najisplativiji način pripreme potrošne tople vode. Njena instalacija je brza i jednostavna, te za razliku od klasičnih dizalica topline zrak-voda, ne zahtijeva instalaciju kruga rashladnog medija (freonska instalacija). Cijela jedinica opremljena je sa brojnim zaštitama kako bi se produžio životni vijek sustava (prognozirani vijek trajanja je preko 15 godina).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti