Rudar Tuzla - Dugogodišnja tradicija u izvođenju rudarskih radova

20.01.2017. 13:13 / Izvor: Akta.ba
Rudar Tuzla - Dugogodišnja tradicija u izvođenju rudarskih radova

Rukovodstvo firme Rudar blagovremeno prepoznaje zahtjeve i potrebe kupaca i stalno povećava stepen zadovoljstva svojih kupaca i zaposlenika

Osnovana je još 1959. godine kao građevinski pogon u sastavu Rudnika „Kreka“ Tuzla, a u cilju održavanja industrijskih objekata rudnika. U više navrata je vršena transformacija firme a proces prestrukturiranja okončan je 2002. godine, registrovanjem Društva sa ograničenom odgovornošću „Rudar“ Tuzla.

U dugogodišnjoj tradiciji, firma je stekla brojne reference, kako na domaćem, tako i na ino tržištu u  izvođenju rudarskih, građevinskih, montažerskih i drugih specijalnih radova.

Sjedište firme je u Tuzli, u Ulici Mitra Trifunovića Uče broj 9, u gradskom području, na oko 15.000 m2 površine. Imovinu čine poslovne zgrade i objekti, strojevi i uređaji za izvođenje rudarskih, građevinskih, mašinsko-remontnih i ostalih radova.

Prateći zahtjeve turističke potražnje okruženja, izgradili su kompleks ugostiteljskih objekata, gdje nude brojne ugostiteljske usluge kao što su pansionske usluge, usluge restorana i ljetne bašte, iznajmljivanje sala za sve namjene.

Firmom rukovodi uprava društva, koju čine direktor, izvršni tehnički direktor i izvršni finansijski direktor.

Rad je organiziran u radnim jedinicama:

  • Radna jedinica Rudarstvo
  • Radna jedinica Građevinarstvo
  • Radna jedinica Servis i održavanje
  • Radna jedinica Inostranstvo
  • Radna jedinica Radna zajednica
  • Radna jedinica Ugostiteljstvo

Rukovodstvo firme doo "Rudar" je orijentirano da blagovremeno prepoznaje zahtjeve i potrebe kupaca; stalno povećava stepen zadovoljstva svojih kupaca i zaposlenika i da permanentno optimizira procese i troškove poslovanja.

U tom smislu, firma je svoje poslovanje uskladila sa zahtjevima međunarodnih standarda za kvalitet, izgradila je i implementirala sistem upravljanja kvalitetom u svim procesima. U martu 2005. godine firmi je od strane međunarodnog certifikacijskog organa TÜV Management Service iz Minhena dodijeljen certifikat za kvalitet ISO 9001:2000.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti