Hidroinženjering & Economic ide u korak sa inovacijama opremanja kupatila

17.04.2017. 09:19 / Izvor: Akta.ba
Hidroinženjering & Economic ide u korak sa inovacijama opremanja kupatila

Većina će vam reći da izbor drveta u uređenju kupatila nije najbolje rješenje. Međutim, postoji i druga strana priče, koja ide u korist drveta.

Jednom kada posjedujete sopstvenu kuću ili stan želite udobno, toplo, opuštajuće kupatilo. Upravo će vam to upotreba drveta omogućiti. Danas kada na tržištu postoji ogroman broj različitih sredstava i lakova kojim se drvo može tretirati kako bi se zaštitilo od vlage, u vodu padaju sve zamjerke za upotrebu drveta u uređenju kupatila.

Suvremeni dizajn je donio mnogo inovacija kad je riječ o opremanju kupatila. Sve rjeđe se koriste klasične keramičke sanitarije, a sve više drvo, staklo, pleksiglas i ostali moderni materijali. Do skoro su kupaonice bila zanemarena u svijetu dizajna, ali kako se sve modernizira, tako je njihovo uređenje postalo sve zanimljivije, pristupačnije i popularnije.

Najnoviji trend je korištenje drvenih materijala u kupaonici. Koriste se sve vrste drveta, a najviše su zastupljeni parketi od tikovine, hrasta, bukve, jasena i raznih egzotičnih materijala, poput drva iz Afrike, Azije i Južne Amerike. Ako ne želite parket, a ljubitelj ste drvenih podnih obloga, moguće je na isti način postaviti i keramičke ploćice koje odlično imitiraju drveni pod. Toliko su danas izrađene do savršentva, da nekad, jednostavno, ne možete ni naći razliku između keramike i pravog drveta.

Jednako dobar učinak postiže se oblaganjem cijele površine poda ili zida, ili u kombinaciji s keramikom ili kamenom. Ako volite prirodne materijale koji ambijentu daju toplinu, onda je drvo u kombinaciji s keramikom savršen izbor za vas. Više ne morate brinuti o tome da drvo nije naročito otporno na vlagu, jer su moderni kupaonski setovi zaštićeni vodootpornim filmom. Bit ćete iznenađeni koliko će topline drvo unijeti u vaše kupaonice.

Pokušajte, za početak, s elementom drveta i nećete moći odoljeti šarmu, eleganciji i toplini koje će unijeti u vašu kupaonicu ...

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti