Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Optimizirana logistika organskih osvježavajućih pića

Kompanija pića all i need GmbH proizvodi pića od 100% organskog zelenog čaja.

15.05.2017. 09:21 / Izvor: Akta.ba

Austrijski proizvođač pića all i need reorganizovao je svoje logističke procese uz cargo-partner, kompaniju za organizaciju međunarodnog transporta i logistike. Rukovođenje  zalihama vrše putem SPOT platforme za upravljanje lancem nabave.

Kompanija pića all i need GmbH proizvodi pića od 100% organskog zelenog čaja. Osnovana 2010. godine u Beču, ova kompanija bila je u potrazi za logističkim partnerom koji bi optimizirao kompletan proces lanca nabave. Osim transporta, skladištenja i dodatnih usluga u logistici, all i need je zahtijevao i rješenje za upravljanje zalihama, kako bi osigurao efikasno rukovođenje ciklusom proizvodnje, narudžbe i dostave.

Transportna i logistička rješenja za maloprodaju širom Europe

all I need sa cargo-partnerom sarađuje od juna prošle godine. Centralno skladište all I need kompanije smješteno je u logističkom centru cargo-partnera u Fischamendu, Austrija.

cargo-partner rukovodi pretovarima, skladišti i distribuira prodavačima, na event lokacije te krajnjim konzumentima u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj i Holandiji.

Dodatne usluge uključuju sklapanje prodajnih štandova. Od juna 2016. godine cargo-partner je postavio preko 300 prodajnih štandova u maloprodajnim objektima  širom Austrije.

Efikasno upravljanje zalihama

Dodatno, all i need je zahtijevao efikasan i pouzdan sistem za rukovođenje zalihama. Idealno rješenje pružila je cargo-partnerova SPOT platforma za vidljivost i saradnju.

all i need u svakom trenutku može pristupiti detaljnim informacijama o trenutnom stanju zaliha, prihodu i rokovima upotrebe proizvoda.

Thomas Miksits, jedan od osnivača all i need kompanije rekao je: “Mi cijenimo blisku podršku cargo-partnera. Uvijek je neko tu da nam pruži podršku pri optimiziranju naših procesa. Uz cargo-partner naše pošiljke uvijek na vrijeme stižu na odredište.“

O cargo-partneru

cargo-partner je kompanija srednjeg obima u privatnom vlasništvu, koja se bavi pružanjem usluga u logistici, sa posebnom stručnošću u avionskom i pomorskom transportu robe te informacijskim tehnologijama. Kao integrirani logistički partner, razvija veliki broj rješenja koja, zahvaljujuci IT-podržanom transportnom lancu i optimiziranom menadžmentu nabave i prodaje, svojim klijentima omogućava konkurentne prednosti. Kompanija je osnovana prije više od 30 godina. U 2016. godini je sa 2588 uposlenika ostvarila promet od 541 miliona eura.

O kompaniji all i need

Kompanija all i need je novoosnovana kompanija sa sjedištem u Beču, koja nudi organska i vegetarijanka osvježavajuća pića, proizvedena u Austriji. Pića su spravljena od svježih cijelih listova Sensha zelenog čaja te aronije i akai, zaslađeni samo sa prirodnim agava sokom. Svi sastojci posjeduju organski certifikat. Ova proizvodnja doprinosi organskoj poljoprivredi te osigurava kvalitetnije življenje i uslove rada u zemljama porijekla navedenih biljaka. Dio sredstava od prihoda se ulaže u projekte obrazovanja zemalja porijekla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti