Adizes SEE regionalni lider u organizacionoj terapiji

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Adizes SEE regionalni lider u organizacionoj terapiji

Osnovne djelatnosti ASEE / Adizes SEE su organizaciona terapija bazirana na Adizes metodologiji, konsalting u funkcionalnim oblastima, edukacija koja se odvija kroz otvorene i inhaus (tailor made) seminare i treninge i izdavaštvo.

30.05.2017. 09:00 / Izvor: Akta.ba

ASEE / Adizes SEE je osnovan 1994. u Novom Sadu kao privatna kompanija i uspješno pruža usluge konsaltinga i obrazovanja menadžera prevashodno u zemljama bivše Jugoslavije. Od početka radi i kao dio mreže Adizes Institute iz Santa Barbare, SAD, tako da dio svojih aktivnosti obavlja po licenciranoj Adizes metodi za organizacionu terapiju pri reorganizacijama kompanija.

Osnovne djelatnosti ASEE / Adizes SEE su organizaciona terapija bazirana na Adizes metodologiji, konsalting u funkcionalnim oblastima, edukacija koja se odvija kroz otvorene i inhaus (tailor made) seminare i treninge i izdavaštvo. Sve usluge se baziraju na međunarodnom iskustvu i obaveznim obukama po metodima i standardima uobičajenim u najrazvijenijim zemljama, više od dvadeset godina prakse na prostorima jugoistočne Evrope i višedecenijskom iskustvu konsultanata i predavača.

ASEE / Adizes polazi od toga da za organizaciju koja prelazi sa preduzetništva na profesionalni menadžment ne postoje gotovi recepti, prostoje samo principi, koji se u suradnji sa iskutvom pretvaraju u uspijeh. Konsultanti dolaze do rješenja aktivno radeći sa ljudima iz kompanije, obezbjeđujući tako veliku vjerovatnoću sporovođenja prijedloga. Cilj nije da se izmisle promjene, već učine mogućim i zajedno sa klijentom sprovedu.

Od osnivanja 1994. godine ASEE je radio samostalno u više od tri stotine organizacija, od tek osnovanih do najuspješnijih profitnih, neprofitnih ili vladinih organizacija u Srbiji, Hrvatskoj, BIH, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji, Rusiji, Ukrajini, Mađarskoj, Turskoj, Brazilu, Maleziji, Belorusiji, Kini, Letoniji i na Kipru. Kao dio ekipe Adizes Institute, Santa Barbara, konsultanti su radili u SAD, Velikoj Britaniji i Danskoj.

Centrala se nalazi u Novom Sadu a kancelarije u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Banja Luci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti