Izvrsna kvaliteta za dizajn AluKönigStahl: Red Dot Awards 2017 za Schüco

04.07.2017. 09:56 / Izvor: Akta.ba

Svjetski prestižni dokaz kvalitete „Red Dot Award: Product Design 2017“ stoji za najbolja svjetska rješenja u dizajnu.

Izvrsna kvaliteta za dizajn

Svjetski prestižni dokaz kvalitete „Red Dot Award: Product Design 2017“ stoji za najbolja svjetska rješenja u dizajnu. U ovoj godini je nagrađen sistem za vrata Schüco ADS 90.SI SimplySmart Design Edition sa DCS Touch Displayom kao i sistem za provjetravanje Schüco VentoLife sa Red Dot Award za izvrstan dizajn. Fasadni sistem Schüco FWS 60 CV HD sa TipTronic okovom osvaja čak nagradu od 39-očlanog žirija „Red Dot: Best of the Best 2017“ kao najveće priznanje u kategoriji. Sveukupno je pristiglo preko 5.500 proizvoda iz 54 zemlje.

Fasadni sistem Schüco FWS 60 CV HD sa TipTronic

Fasadni sistem FWS 60 CV HD (Concealed Vent, Heavy Duty) spaja filigransku optiku sa visokom funkcionalnošču i optimalnom toplotnom izolacijom. Elementi otvora i fiksna polja se, sa vizuelnom širinom od samo 60 mm, ne razlikuju spolja.

Maksimalnu transparentnost fasade omogućava sistem sa visokopodignutim krilom do visine od 3,20 m. Statički napredni elementi kao i sloboda pozicioniranja gornjih i donjih svjetlarnika omogućavaju veliki manevar u uređivanju. Automatsko upravljanje provjetravanjem moguće je ugraditi u profil sa okovom Schüco Tip Tronic.

Sistem za vrata Schüco ADS 90.SI SimplySmart Design Edition sa DCS Touch Displayom

Sistem za vrata ADS 90.SI SimplySmart Design Edition (Aluminium Door System sa 90 mm dubine) ostvaruje toplotnu izolaciju na nivou pasivne kuće i zadovoljava najveće zahtjeve estetike i funkcionalnosti. Elegantna kućna vrata karakteriše osvjetljena ručka koja je profilno-integrisana u krilo vrata. Za kontrolu pristupa i komunikaciju moguće je ugraditi Schüco DCS Touch Display, koja je integrisana u ravni sa površinom profila vrata, sa jednostavnim načinom upotrebe.

Sistem za provjetravanje Schüco VentoLife

U prozor integrisani sistem za provjetravanje Schüco VentoLife sadarži višestepeni filter za čiščenje zraka od prljavih čestica. U recirkulaciji se zrak u prostoru toliko efektivno pročisti, da nijedan dodatni uređaj za pročiščavanje nije potreban. Krilca na uređaju omogućavaju, putem senzora, priliv vanjskog zraka po potrebi. Ugrađeni display sa LED-Gap-svjetlom informiše o aktuelnom stanju klime u sobi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti