Koncept modernog življenja sa Smart Home Majnani

21.07.2017. 09:05 / Izvor: Akta.ba
Koncept modernog življenja sa Smart Home Majnani

Smart Home Majnani je sistem kućne automatike maksimalno jednostavan za korišćenje, održavanje i ugradnju.

Ideja Smart Home postoji već više decenija, ali sama primjena postaje jako popularna posljednjih desetak godina, jer se cijeli koncept zasniva na potrebi savremene porodice da što kvalitetnije i sadržajnije provede sve  zajedničke trenutke i slobodno vreme u svom domu. Na cijeli sistem treba gledati kao na potrebu, a ne kao na prestiž. Nekada su ovakvi sistemi bili dostupni samo veoma bogatim ljudima, ali razvojem tehnologije i pojavom više poroizvođača opreme na tržištu sistemi su postali jeftiniji i kvalitetniji, samim tim i dostupni velikom broju ljudi koji žele da olakšaju i bolje organizuju svoj život.

Sam naziv Smart Home govori da ovakav sistem treba da nam učini život jednostavnijim. Više ne treba da vodimo računa o tome da li smo isključili ringlu na šporetu, peglu, osvetljenje ili spustili roletne. Dovoljno je samo da pritisnemo jedan taster pri izlasku iz stanbenog prostora, da pokrenemo scenario "Odlazim od kuće", i sve unapred zadate akcije će sistem sam da izvši. Na ovaj način korišćenja pametne kuće postižemo prevenciju od požara.

Da li komšije i prolaznici treba da znaju da nismo kod kuće nekoliko dana? Smart Home Majnani im to neće dozvoliti. Sistem će u unapred određeno vreme podići roletne u dnevnoj sobi, uključiti svetlo u hodniku, posle nekoliko sati uključiti televizor dečijoj sobi i pojačati muziku u spavaćoj sobi. Svakog dana u različito vreme će sistem upravljati sa svim uređajima u kući, tako da stvori utisak da tu neko boravi.

Sistem pametna kuća možemo posmatrati na tri načina. Američko gledanje na ovakav sistem je sa strane multimedije i komfora, evropski pogled je na uštedi energije, dok Rusi najviše pažnje poklanjaju bezbednosti. Smart Home Majnani uspjeo da objedinji sva tri pogleda, što ga izdvaja od ostalih sličnih sistema.

Smart Home Majnani  je sistem kućne automatike maksimalno jednostavan za korišćenje, održavanje i ugradnju. Napravite od svog doma mjesto zadovoljstva, zabave i druženja.

Upotreba sistema Smart Home Majnani ne zahtjeva tehničko predznanje, a sve funkcije su intuitivne i vizuelne.

Kompanija Majnani d.o.o. Usora je u mogućnosti povezati sve sisteme Vaše kuće u jedan jedinstveni sistem koji je izuzetno jednostavan za upravljanje. Od tog trenutka svi će biti u mogućnosti upravljati svim segmentima preko jednostavnog Touch Screena ili tableta, bez obzira na dob ili sklonost tehnologiji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti