Hidroinženjering i Economic Vam pomaže pri odabiru WC šolje za kupatilo?

22.08.2017. 10:01 / Izvor: Akta.ba

Na web shopu kompanije Hidroinženjering & Economic možete pronaći veliku ponudu najrazličitijih WC šolja i kompletnu opremu za Vaše kupatilo

Nekada je kupovina WC šolje bila mnogo lakša. Čak ni u velikim gradovima nije bilo nebrojeno mnogo prodavnica sanitarija. Nije bilo ni uvoza, ni dizajnerskih nadahnuća, pa se izbor svodio na dva-tri modela domaćih proizvođača.

Danas je to mnogo kompleksnije, ali izbor ne mora biti stresan ako u potragu za šoljom krenete naoružani znanjem i odlukom da kupite ono što želite, a ne ono što neko želi da vam proda po svaku cijenu.

Za početak treba da krenete od činjenice da u vašem domu već postoji odvod. Jedni idu u zid, i za njih se kupuju baltik šolje, drugi idu u pod i zahtjevaju simplon WC-šolje. Kad otklonite tu dilemu, možete da birate između obične WC-šolje s niskomontažnim ili visokomontažnim vodokotlićem, monobloka, gdje se vodokotlić nalazi u sklopu WC-šolje i stojeće ili konzolne WC-šolje za sisteme sa ugradnim vodokotlićem.

U poslednje vrijeme ugradni vodokotlići se sve više koriste zbog kvaliteta izrade, izgleda i utroška prostora. Proizvođači daju višegodišnje garancije, mogu da se popravljaju bez lupanja zida, a postoji i veliki izbor tastera za puštanje vode.

WC šolje i vodokotliće je najbolje uskladiti sa stilom ostalih sanitarija. Ovo naročito vrijedi za bidee, koji se obično nalaze odmah uz WC šolje, ali i za kade te umivaonike. Ako je kupatilo opremljeno retro kadom s nogicama, tada je bolje izabrati klasičniju WC šolju iznad koje se nalazi vodokotlić s poteznom špagom.

Za savremeno uređena kupatila, u kojima prevladavaju jednostavne ravne linije, predlažemo WC šolju četvrtastog ili ovalnog oblika, s vodokotlićima ugrađenima u zid ili u varijanti kada čine gornji dio WC šolje (monoblok).Ove varijante štede i prostor. Viseće WC šolje danas se preferiraju za savremeno uređena kupatila jer se svojim dizajnom dobro uklapaju u takve prostore. Prednost ovakvih WC šolja je i lagano čišćenje podova ispod njih. Ipak, viseće WC šolje traže snažan zid, a njihovo postavljanje može se pokazati skupljim od ostalih varijanti.

Montažu, naravno, treba povjeriti provjereno dobrom majstoru koji će sa obje strane WC-šolje ostaviti minimum 30 centimetara slobodnog prostora radi lakšeg održavanja higijene.

Na  web shopu kompanije Hidroinženjering & Economic d.o.o. Banja Luka www.diskont.ba možete pronaći veliku ponudu najrazličitijih WC šolja i vodokotlića od najjednostavnijih do kompleksnijih kozola i monoblokova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti