Securitas tim za sigurnosni inženjering prilagođava resurse vašim potrebama

26.09.2017. 14:18 / Izvor: Akta.ba
Securitas tim za sigurnosni inženjering prilagođava resurse vašim potrebama

Iskusni stručnjaci rade zajedno kako bi napravili najbolju procjenu rizika, pronašli najoptimalniju zaštitu i odredili napovoljniju cijenu.

Sigurnosni inženjering

U kompaniji Securitas BH spremni su dati vam savjet, napraviti preinaku postojećih sistema zaštite, napraviti plan zaštite osoba, prostora ili manifestacija, ali prije svega, prilagoditi svoje resurse vašim potrebama.

Tehnička zaštita

Kada je u pitanju tehnička zaštita, iskusni i certifikovani tehničari i inženjeri kompanije Securitas mogu napraviti procjenu ugroženosti objekta koji želite zaštiti, zatim prijedlog optimalnog načina zaštite, te dostaviti nacrte i planove. Uz to vam svakako pripadaju i preporuke tehničkih specifikacija materijala i opreme koje je potrebno ugraditi kako bi izvođenje projekta bilo kvalitetno.

Fizička zaštita

U sektoru fizička zaštite uvijek su na raspolaganju stručnjaci koji imaju dugogodišnje iskustvo na terenu i koji će napraviti najbolju procjenu prostora, situacije i drugih elemenata i na osnovu toga odrediti stepen rizika i potrebni opseg zaštite.

Ili kombinovano?

Iskusni stručnjaci u svim agencijama i svim sektorima rade zajedno kako bi napravili najbolju procjenu rizika, pronašli najoptimalniju zaštitu i odredili napovoljniju cijenu za svoje klijente.

Securitas klijent sa integracijskom zaštitom

Sarajevo City Center je veliki prodajni centar u Sarajevu za koji je Securitas BH napravio jedinstveno rješenje kombinovane zaštite.

"Posebno smo ponosni na ukupno riješenje zaštite koje su pripremili stručnjaci Securitasa u BiH. Sarajevo City Center je izuzetno veliki objekat koji sa obuhvata sadržaje kao što su: šoping centar, hotel, poslovni prostori i restorani je bio izuzov za pripremu riješenja integrisane zaštite", ističu iz Securitasa.

Integrisana zaštita za ovog klijenta je podrazumijevala pripremu sigurnosnog rješenja zahvaljujući kojem će biti moguće sa jednog mjesta upravljati zaštitom od požara, provale, krađe. Zatim funkcionalnosti liftova i pokretnih stepenica i fizičkih prepreka kao što su vrata i rampe.

Inžinjerski tim Securitasa

Sven Badurina voditelj projekta je zajedno sa svojim timom osmislio projekat koji je primarno koristio Bosch tehnološke sisteme i koji su u cijelini zadovoljili potrebe klijenta. U garažama ovog kompleksnog objekta upotrijebljena je i oprema proizvođača: Siemens i Skidata.

Sarajevo City Centar kao klijent zajedno sa svojim investitorom završio prvi dio građevine koja sadržava šoping centar, restorane, igrališta i višespratni parking. Securitas u ovom dijelu objekta trenutno održava i prati kontrolu prolaza, vatrodojavu, stanje pokretnih elemenata. Ugradnjom preko 600 različitih senzora objekat je u potpunosti obezbjeđen od provale, požara i poplava. Svi signali se prate u kontrolom centru koji se nalazi unutar objekta.

Pored toga, u objektu se nalaze i Securitas zaštitari fizičke zaštite koji obezbjeđuju prodajne i druge objekte unutar centra od krađe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti