Mikrografija: Povjerite skeniranje vaših dokumenata expertima

08.12.2017. 08:21 / Izvor: Akta.ba
Mikrografija: Povjerite skeniranje vaših dokumenata expertima

U Mikrografiji skenograme obrađuju sa alatima za obuhvat, odnosno optičko prepoznavanje znakova

Skeniranje dokumenata tipično slijedi postupku digitalizacije sadržaja, odnosno obuhvat podataka sa dokumenata. Sa njim mogu firme značajno povećati brzinu obrade poslovnih dokumenata i učinkovitost rada uposlenih. U Mikrografiji skenograme obrađuju sa alatima za obuhvat, odnosno optičko prepoznavanje znakova i tako stranki omogućavaju pretraživanje po ukupnom sadržaju dokumenta.

Zašto skeniranje i obuhvat dokumentacije treba povjerovati ekspertima?

Jer će rad biti obavljen bez grešaka i visokog kvaliteta. Pored toga Mikrografija je jedna od rijetkih firmi koja se može uzeti u koštac sa kompleksnim zadacima. O tome svjedoči i podatak da su u periodu od šest mjeseci uspjeli obuhvatiti podatke sa više miliona dokumenata.

Sa visokokvalitetnim alatom za optičko prepoznavanje znakova mogu se obuhvatiti podaci z sljedećih vrsta dokumenatacije:

  • obuhvat strukturiranih dokumenata (obrasci, izdati računi, platne liste itd.),
  • obuhvat polustrukturiranih dokumenata (ulazni računi, narudžbenice, dostavnice itd.),
  • obuhvat nestrukturiranih dokumenata (dopisi, ugovori, faksirane poruke, SMS/MMS, e-mail itd.).

Rezultat optičkog prepoznavanja znakova je mogućnost korištenja cjelokupnog ili samo dijela sadržaja (ili teksta), koji se nalazi na dokumenti, što ubrzava pretragu i ujedno smanjuje ili u cjelosti otklanja potrebu po ručnoj klasifikaciji dokumenata, u odnosu na sadržaj. Sa obuhvatom podataka možemo smanjiti troškove unosa podataka u informacioni sistem, skratiti vrijeme potrebno za procesuiranje dokumenata, ubrzati unos podataka i ujedno smanjiti mogućnost nastanka grešaka. Dokumente obrađuju na jednoj zajedničkoj tački, gdje se mogu već na samom početku procesa, otkriti eventualne greške, kao što su npr. podaci koji nedostaju. Tehnička rješenja iz Mikrografije podržavaju i masovno prepoznavanje unikatnih elemenata ili znakova (tzv. Identifikatora) sa pojedinačnih dokumenata – npr. bar kodovi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti