Geobiro je u mogućnosti kvalitetno izraditi individualna GIS i WebGIS rješenja

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Geobiro je u mogućnosti kvalitetno izraditi individualna GIS i WebGIS rješenja

Geobiro vam pomažeu izboru softvera i hardvera i komunikacija za implementaciju (geografskog) informacijskog sistema.

09.03.2018. 08:56 / Izvor: Akta.ba

Geografski informacijski sistemi su računarski informacijski sistemi (baze podataka i softvera) za: snimanje, modeliranje, pohranjivanje, obnavljanje, pretraživanje, analiziranje, prikazivanje i klasifikaciju prostornih podataka koji se odnose na površinu Zemlje. Geobiro pomaže klijentima u izboru softvera i hardvera i komunikacija za implementaciju (geografskog) informacijskog sistema. Klijenti aktivno učestvuju u analizi postojećih procesa i izražavaju funkcionalne potrebe novog informacijskog sistema.

Geobiro vam nudi i izradu modela podataka (dizajn, kreiranje i punjenje opisnih podataka i stvaranje metapodataka), podatke o prikupljanju i geokodiranje (analogno-digitalna konverzija), uspostavu veze između postojećih baza podataka informacija (odnosa), održavanje postojećih geografskih informacijskih sistema(baze podataka, podaci). Izrađuju aplikacijska rješenja prilagođena pojedinačnim korisnicima, kao i niz drugih rješenja za web-mapiranje.

Geobiro je u mogućnosti kvalitetno izraditi individualna GIS i WebGIS rješenja za potrebe različitih grupa korisnika, uključujući izradu logičkog modela podataka, tehnologije i fizičkog rješenja pohrane podataka sistema, te mehanizama ažuriranja i vizualne prezentacije – sve prema željama korisnika.

  • Prikupljanje prostornih podataka
  • Izrada baza podataka
  • Izrada interaktivnih karti s raznim slojevima
  • Izrada web gis preglednika

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti