King ICT: Osvrt na poslovanje u 2017. godini

13.03.2018. 08:25 / Izvor: Akta.ba
King ICT: Osvrt na poslovanje u 2017. godini

Jedanaesta godina KING ICT-a u BiH obilježena je velikim projektima i osvojenim nagradama.

Jedanaesta godina KING ICT-a u BiH obilježena je velikim projektima i osvojenim nagradama. Kako biste se upoznali sa njihovim uspješnim radom i zalaganjem navest ćemo neke od istih.

Među najznačajnijim projektima je svakako projekt e-Usluge kojim smo povezali 14 institucija Bosne i Hercegovine koje se nalaze na 4 upravna nivoa. Riječ je o dosad najkompleksnijem projektu na području BiH koji doprinosi digitalnoj transformaciji bosanskohercegovačkog društva. Pilot usluge i servisi omogućit će građanima i pravnim osobama brži i jednostavniji pristup informacijama, a javnoj upravi transparentniji način rada. Implementacija projekta trajala je 15 mjeseci, a na njegovoj realizaciji učestvovalo je preko 100 stručnjaka.

Na projekt e-Usluge oslanja se i projekt implementacije novog data centra za Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH. U produkciju je pušten i Sistem za isplatu poticaja na području Federacije BiH.

KING ICT partner godine

U konkurenciji Microsoft partnera koji isporučuju vodeća rješenja za korisnike bazirana na Microsoft tehnologiji, KING ICT je proglašen Microsoftovim partnerom godine za Bosnu i Hercegovinu.

Microsoft svake godine dodjeljuje partnerska priznanja u brojnim kategorijama na globalnom i državnom nivou, a ove godine u izboru je sudjelovalo više od 2 800 sudionika iz 115 zemalja.

Također, KING ICT je stekao status Hewlett Packard Enterprise GOLD Server Specialist. Firma je prva i trenutno jedina s takvim statusom u Bosni i Hercegovini. Uz GOLD Server Specialist, KING ICT u Bosni i Hercegovini nosilac je i statusa Silver Storage Specialist.

U 2017. osim donacijskih projekata u širem spektru, uspostavili su partnerske odnose s nizom udruga i obrazovnih institucija te sudjelovali u organizaciji događanja koji potiču inkluzivnost u društvu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti