Akta.ba nosilac certifikata 'Customers' Friend – Vrhunska izvrsnost'
OTVORI GALERIJU

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Akta.ba nosilac certifikata "Customers' Friend – Vrhunska izvrsnost"

Poslovni portal Akta.ba od danas je ponosni nosilac prestižnog međunarodnog certifikata "Customers' Friend".

05.02.2019. 08:34 Izvor: / Akta.ba

Poslovni portal Akta.ba od danas je ponosni nosilac prestižnog međunarodnog certifikata "Customers' Friend", koji se dodjeljuje isključivo kompanijama spremnima da se obavežu na uzoran odnos prema svojim kupcima, potvrđeno je iz međunarodne kompanije ICERTIAS.

Customers' Friend je međunarodni projekt predstavljen prije četiri godine, a koji ima za cilj pronalaziti, detektirati i nagrađivati kompanije koje pružaju svojim klijentima i kupcima najbolje korisničko iskustvo – one koje njeguju visoku razinu profesionalnosti, kompetentnosti, ljubaznosti i transparentnosti.

Kako bi se kvalificirali za zlatnu medalju "Customers' Friend", organizacije nominirane u okviru ovog programa prolaze strog proces analize, koja uključuje niz provjera koje provodi organizacija ICERTIAS.

U sklopu analize za certifikaciju Customers' Friend, portal Akta.ba prošao kroz detaljan proces istraživanja i verifikacije od međunarodne organizacije ICERTIAS, a koji je temeljen na četiri glavna analitička "stupa": 1. Ugled, 2. Komunikacija i društvene mreže, 3. Korisničko iskustvo i 4. Povjerenje.

Svaki od ovih analiziranih "stupova" podijeljen je na dodatne podgrupe koje se pojedinačno vrednuju. Naprimjer, Ugled se ocjenjuje na temelju odvojenih podgrupa: Odnos s kupcima, Podrška korisnicima, Odnos sa zaposlenicima, Odnos s poslovnim partnerima, Inovacija, Finansijska stabilnost, Kvalitet proizvoda i usluga na tržištu, Konkurentnost i Društvena odgovornost. U Komunikaciji i društvenim mrežama procjenjuju se tri podgrupe: Odnosi s medijima, Digitalna komunikacija i Klasični kanali komunikacije. U Korisničkom iskustvu procjenjuje se pet podgrupa: Intuitivnost, Jednostavnost, Brzina, Trajnost i Dostupnost. U posljednjoj grupi ocjenjuju se: Kompetencija, Pouzdanost, Integritet i Transparentnost.

Potpisivanjem službene deklaracije Customers' Friend, koja obavezuje kompanije na održavanje izvrsnog odnosa sa svojim kupcima, partnerima i zaposlenicima – Akta.ba je ispunio sve uvjete u cijelosti kao nosilac prestižnog međunarodnog statusa i priznanja "Customers' Friend – Superior Excellence (Vrhunska izvrsnost)“.

Podsjetimo, Akta.ba je također ponosni nosilac još dva certifikata izvrnosti. Prvi je QUDAL - TOP QUality meDAL koju smo osvojili na temelju najvećeg broja glasova ispitanika u kategoriji: najkvalitetniji poslovni portal u Bosni i Hercegovini, te BestBuy AWARD – u kategoriji poslovni web portal br. 1 – Najbolji omjer cijene i kvaliteta u godini 2013/2014.

Novi dizajn 

Međunarodna organizacija ICERTIAS predstavila u novembru prošle godine u Cirihu kompletan redizajn i novu poboljšanu metodologiju za svoj program Nagrada za prijatelja kupaca / klijenata.

Projekat Prijatelj kupaca / klijenata ( Customer's Friend ) pokrenut je u septembru 2014. godine, a kreiran je kao međunarodni projekat s ciljem traženja, otkrivanja i nagrađivanja kompanija koje svojim klijentima i korisnicima pružaju najbolje korisničko iskustvo - one koje potiču visoki nivo profesionalizma, kompetentnosti, ljubaznosti i transparentnosti.

Cilj i misija projekta su promovisanje i izgradnja prijateljskih odnosa između potrošača i kvalitetnih kompanija na tržištu te kultivacija kvalitetnijeg odnosa između proizvoda i usluga, te njihovog odnosa prema kupcima i klijentima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti