Bihać: Arda NW organizovala info dan na temu "Sedmi okvirni program – FP7"

25.12.2008. 15:15 / Izvor: eKapija.ba
Bihać: Arda NW organizovala info dan na temu 'Sedmi okvirni program – FP7'

U organizaciji Akreditirane regionalne razvojne agencije Sjeverozapadne BiH (ARDA NW) u Bihaću je 24.12.2008. godine održan još jedan u nizu Info Dan na temu: Sedmi okvirni program – FP7. Sedmi okvirni program su prezentovale mr. Azra Bećiraj i mr. Jasmina Ibrahimpašić, kontakt osobe za ovaj program za područje Unsko-Sanskog kantona.

FP7 povezuje sve inicijative Europske Unije u oblasti istraživanja, kao što su Okvirni program konkurentnosti i inovacije, Program obrazovanja i obučavanja, kao i Strukturni i kohezioni fondovi za regionalno približavanje, koji imaju važnu ulogu u dostizanju privrednog rasta, konkurentnosti i zaposlenosti. Također FP7 je noseći stub Europskog istraživačkog prostora, a za period 2007 – 2013. godine i raspolaže sa budžetom od 50,5 milijardi Eura, saopćeno je iz ARDA-e za eKapija.ba.

Široki ciljevi Okvirnog Programa FP7 se mogu grupisati u četiri kategorije: Saradnja, Ideje, Ljudi i Kapaciteti. Za svaku oblast pripremljen je specifični program koji pokriva osnovne oblasti istraživačke politike Europske Unije.

Info danu su prisustvovali predstavnici općinskih službi za razvoj i poljoprivredu iz općina Bihać, Cazin, Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo, Ključ i Sanski Most, predstavnici kantonalnog ministarstva privrede, zavoda za javno zdravstvo USK, veterinarskog zavoda USK, kantonale bolnice, tehničkog i biotehničkog fakulteta, kantonalnih udruženja poljoprivrednika, lokalnih akcionih grupa, te veliki broj nevladinih organizacija i predstavnika privatnog sektora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti