Bihać: Potpisan sporazum o partnerstvu u projektu "Budi uzor"

27.05.2008. 15:00 / Izvor: Fena
Bihać: Potpisan sporazum o partnerstvu u projektu 'Budi uzor'

Načelnik Općine Bihać Hamdija Lipovača, predstavnici Akreditovane regionalne razvojne agencije sjeverozapad (ARDA), Omladinske informativne agencije, te Centra za promociju lokalnog razvoja PLOD Centar Bihać danas su potpisali Sporazum o partnerstvu na osnovu principa dobre prakse, a u sklopu implementacije projekta „Budi uzor“.

Projekat ima za cilj poticanje mladih da razmišljaju o budućnosti. Do sada je dodijeljeno šest nagrada za kreativne mlade iz ove općine, koji su na ovakav način riješili svoju egzistenciju. Ove godine je u općinskom budžetu planirano oko 60.000 KM za taj projekt.

Današnjem sastanku, pored potpisnika prisustvovali su i vijećnici Općinskog vijeća, koji su pozvali mlade da se kreativnim idejama prijave da bi aplicirali za jednu od nagrada. Pravo učešća u natječaju imaju mladi do 35 godina, studenti završnih godina studija, diplomci, nezaposleni i druge mlade osobe koje planiraju započeti biznis u Bihaću.

Na natječaj se mogu prijaviti i mladi koji su već osnovali i vode poduzeće ili neku samostalnu djelatnost. Podnosilac može prijaviti samo jednu poslovnu ideju, istaknuto je danas.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti