Bihać: Vlada Holandije prezentirala programe podrške malim i srednjim preduzećima - Predstavljene mogućnosti povezivanja bh. s holandskim firmama

03.02.2010. 15:53 / Izvor: eKapija.ba
Bihać: Vlada Holandije prezentirala programe podrške malim i srednjim preduzećima - Predstavljene mogućnosti povezivanja bh. s holandskim firmama

U organizaciji Plod centra Bihać 02. februara 2010. godine je održana prezentacija ekonomskih instrumenata podrške malim i srednjim poduzećima Vlade Holandije. Predstavnici ovih poduzeća s područja USK informirani su o dostupnim programima podrške, koje u BiH implementira ova zemlja.

Poduzetnici su upoznati i sa zahtjevima koji se moraju ispuniti za izvoz na tržište zemalja EU-a, a predstavljene su i mogućnosti povezivanja bh. s holandskim firmama.

Pomoćnica ambasadora Ambasade Kraljevine Holandije u BiH Riny Bus kazala je kako Bihać ima dobre potencijale za razvoj malih i srednjih poduzeća.

Prije svega, kako je naglasila, dobra pozicija zbog blizine zapadnoevropskom tržištu, sposobnost tamošnjih privrednika, ali i činjenica da su plaće u ovom dijelu BiH niže nego u većini zemalja zapadne Evrope daje priliku ovom kraju.

Pored Riny Bus kratku prezentaciju su održali i predstavnici firmi Di&De Delić d.o.o. Bihać, gosp. Abdulah Delić i ZAH d.o.o. Bosanska Krupa, gđica. Edina Galić, koji su kao korisnici gore navedenih programa izložili svoja pozitivna iskustva.

Cilj ove prezentacije bio je informiranje malih i srednjih poduzeća iz ove regije o dostupnim programima ekonomske podrške, koje implementira Vlada Holandije na području BiH, a koji su namijenjeni da unaprijede poslovanje domaćih poduzeća i pomognu razvoju njihovih kapaciteta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti