Bihaćka pivovara pokrenula novu liniju za punjenje piva

17.11.2018. 08:34 / Izvor: Akta.ba
Bihaćka pivovara pokrenula novu liniju za punjenje piva

Bihaćka pivovara nabavila je novu liniju za punjenje piva i drugu opremu, koristeći novac od kredita Evropske banke za obnovu i razvoj od 1,1 mil EUR. 

Bihaćka pivovara nabavila je novu liniju za punjenje piva i drugu opremu, koristeći novac od kredita Evropske banke za obnovu i razvoj od 1,1 miliona eura.

EBRD je podržao projekat modernizacije proizvođača pića uz kredit koji je odobren preko lokalnog partnera Sparkasse Bank Sarajevo, saopštila je EBRD.

"Jedan od naših ključnih ciljeva u Bosni i Hercegovini je podrška rastu malih i srednjih preduzeća koja su ključni pokretač lokalne ekonomije. Naše investicije pomažu u povećanju konkurentnosti kompanija kako na lokalnom tržištu, tako i u svrhu izvoza njihovih robe i usluga", rekao je Jan Braun, šef ureda EBRD u Sarajevu. 

Bihaćka pivovara je od prije nekoliko godina koristila i kreditnu liniju za ulaganje u različite mjere energetske efikasnosti, uključujući zamjenu starih kotlova i kupovinu druge opreme za štednju energije, naveo je EBRD. 

"Naša pivara je porasla i zaposlila više od 100 zaposlenih od početka rada. Kontinuirane investicije su nam pomogle da postanemo zeleniji i visoko konkurentni biznis koji svojim klijentima može ponuditi izvrsne proizvode", rekao je izvršni direktor Bihaćke pivovare Edin Ibrahimpašić. 

Proizvođač pića u Bihaću je jedan od nekoliko desetina kompanija koje su imale koristi od podrške EBRD-a i EU-a za ulaganje u novu opremu i procese i u skladu sa standardima EU.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti