BIHAMK najavio nove usluge i pogodnosti u 2018. godini

07.02.2018. 13:52 / Izvor: Akta.ba
BIHAMK najavio nove usluge i pogodnosti u 2018. godini

Bosanskohercegovački auto-moto klub BIHAMK danas je u Sarajevu svečanom Skupštinom obilježio svoj Dan.

Bosanskohercegovački auto-moto klub BIHAMK danas je u Sarajevu svečanom Skupštinom obilježio svoj Dan.

Ivo Komšić, predsjednik BIHAMK-a ovom prilikom je kazao kako BIHAMK slavi 72 godine postojanja, nastavljajući iznositi uspješne poslovne rezultate koji su obilježili proteklu godinu.

"BIHAMK je u prošloj godini zabilježio rast članstva te uspješno realizirao nekoliko društveno odgovornih projekata iz oblasti sigurne vožnje i saobraćajno-preventivnih kampanja za vozače i pješake", kazao je Komšić.

Dodaje kako osim kontinuiranog rasta članstva BIHAMK je imao blizu 46.000 članova, a prethodnu godinu je obilježilo povećanje broja intervencija pomoći na cesti, odnosno 52.661 intervencija.

"Promovisali smo i 'pametne iskaznice' koje članovima omogućavaju transparentnost korištenja svih BIHAMK usluga kao i pogodnosti koje nude brojni partneri. Pored Spasilačkog lista za vozilo i vozače, BIHAMK je u saradnji sa Međunarodnom automobilskom asocijacijom realizovao nekoliko kampanja koje imaju za cilj spašavanje ili smanjenje broja nesreća na cestama", pojasnio je Komšić, najavljujući dva nova projekta iz ovog Auto-moto kluba.

Prvi projekat je "Majstor u kući", koji omogućava kućne popravke koje su često potrebne svima, dok je drugi "Mobilna aplikacija".

Napomenuo je kako je BiH jedina u regiji koja ima elektronske članske kartice koje omogućavaju preciznu kontrolu članova BIHAMK.a.

Zlatan Velić, rukovodilac  Sektora za članstvo - BIHAMK-a najavio je nekoliko novih pogodnosti u 2018. godini, među kojima je i BIHAMK mobilna aplikacija koja će olakšati pristup svim informacijama i uslugama.

U skladu sa društvenom odgovornošću, podcrtao je kako BIHAMK i ove godine misli na najmlađe učesnike u sobraćaju, tako da će posebnu pažnju posvetiti edukaciji roditelja i staratelja o pravilnom korištenju auto-sjedalica.

Na kraju je dodao kako će flota BIHAMK-a u ovoj godini biti bogatija za još jedan kamion na zemni plin.

U okviru svečane ceremonije povodom Dana BIHAMK-a uručena su i dodijeljena priznanja i plakete za posebne doprinose u ostvarenju ciljeva i zadataka.

Zlatna plaketa dodijeljena je Auto-moto klub „Karaula“ – Kladanj, Brzi servis Marić – Grude, Coper Šped d.o.o. – Banja Luka, Porsche BH d.o.o.

Srebrena plaketa uručena je ASA Osiguranju d.o.o., Boreasu d.o.o. – Kreševo, Mesnoj industriji "Semko" d.o.o. – Visoko, Osnovnoj školi "Mehmedalija Mak Dizdar" – Sarajevo, Radio-televiziji RTV 7 – Tuzla, Sanitaria Dental – Mostar.

Zlatne i srebrene značke uručene su i pojedincima, a najuspješnijom školom je proglašena Osnovna škola "Podorašje" – Srebrenik, dok je Adnan Kovačević, najuspješniji nastavnik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti