Vijesti

Bihpak postao član Evropske organizacije za ambalažu i okoliš EUROPEAN

22.03.2008. 12:09 / Izvor: Fena

Udruženje za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini Bihpak, koje je osnovalo 13 privrednih subjekata iz oblasti proizvodnje hrane i pića, te sektora trgovine, zvanično je postalo član EUROPEN-a - Evropske organizacije za ambalažu i okoliš sa sjedištem u Briselu.

Bihpak su 24. oktobra 2007. osnovali: Bihaćka pivovara d.d. Bihać, Zvijezda d.o.o., Sarajevo, Teloptic d.o.o. Sarajevo, DK Trade d.o.o. Sarajevo, Mercator BH d.o.o Sarajevo, Bimal d.d. Brčko, Sarajevska pivara d.d., Ilidžanski dijamant d.o.o. Sarajevo , Sarajevski kiseljak d.d., Klas d.d. Sarajevo, Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo, Prerada i promet mlijeka d.d. Tuzla i Vitinka a.d. Kozluk.

Članstvo Bihpaka u EUROPEN-u je veliko priznanje naporima koje čine osnivači Bihpaka u iznalaženju rješenja za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom u BiH, jer su principi za koje se Bihpak zalaže u potpunoj saglasnosti s principima evropske organizacije za ambalažu i okoliš, kaže se u saopćenju Bihpaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti