Bijeljina ispunila uslove za BFC SEE sertifikaciju

16.06.2015. 08:51 / Izvor: SRNA
Bijeljina ispunila uslove za BFC SEE sertifikaciju

Grad dobio ocjenu od 84,4 odsto ispunjenosti standarda. Maksimalnu ocjenu Bijeljina je dobila za kriterijum koji se odnosi na kreditnu sposobnost i kreditnu opravdanost.

Bijeljina je ispunila uslove za sertifikaciju grada sa povoljnim poslovnim okruženjem prema zahtjevima standarda "BFC SEE" /Business Friendly Certification South East Europe/, saopšteno je danas iz gradske uprave.

Grad je dobio ocjenu od 84,4 odsto ispunjenosti standarda.

U saopštenju se podsjeća da je verifikaciona komisija 4. juna obavila provjeru ispunjenosti 12 kriterijuma i oko 80 potkriterijuma i utvrdila da je gradska administracija dostigla neophodne standarde za privlačenje investicija.

"Sertifikat je dokaz da gradska uprava nudi investitorima usluge visokog kvaliteta koje olakšavaju njihovo poslovanje i da neprestano radi na poboljšanju poslovnog ambijenta u lokalnoj zajednici", navode iz gradske uprave.

Maksimalnu ocjenu Bijeljina je dobila za kriterijum koji se odnosi na kreditnu sposobnost i kreditnu opravdanost.

Ispunjenost kriterijuma od preko 90 odsto grad je dobio za način usvajanja i realizaciju Strategije razvoja do 2023. godine, za organizacionu jedinicu zaduženu za lokalni ekonomski razvoj i za aktivnosti na promociji ulaganja i kvaliteta poslovnog ambijenta.

Nadzorna provjera najavljena je za godinu dana, a proces resertifikacije se provodi nakon dvije godine i za njega se primjenjuju ista pravila kao i tokom prve sertifikacije.

Program sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava, koji se provodi u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti