Bijeljini potvrđen status grada sa povoljnim poslovnim okruženjem

26.03.2019. 14:10 / Izvor: Akta.ba
Bijeljini potvrđen status grada sa povoljnim poslovnim okruženjem

Grad Bijeljina je u okviru procesa resertifikacije potvrdio status grada sa povoljnim poslovnim okruženjem, prema novom izdanju BFC SEE /BFC SEE/ standarda.

Grad Bijeljina je u okviru procesa resertifikacije potvrdio status grada sa povoljnim poslovnim okruženjem, prema novom izdanju BFC SEE /BFC SEE/ standarda, potvrdila je Privredna komora Republike Srpske.

Prema verifikacionom izvještaju, ocjena ispunjenosti BFC SEE kriterijuma iznosi 95,67 odsto.

"Grad Bijeljina ispunjava kriterijume programa sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi u skladu sa standardom BFC SEE Edicija tri sa ostvarenih 95,67 od maksimalnih 100 poena", navodi se u potvrdi Akreditacionog tijela BFC SEE "Naleda".

U potvrdi se dodaje da od datuma odluke Regionalnog savjeta lokalna samouprava stiče naziv "Povoljno poslovno okruženje - Business Friendly Municipality" i pravo korišćenja i isticanja zaštićenog znaka sertifikacije u skladu sa knjigom standarda u naredne tri godine, saopšteno iz Gradske uprave Bijeljina.

U verifikacionom izvještaju ističe se da je proces sertifikacije opština i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi BFC SEE u gradu Bijeljina doveo do unapređenja pružanja usluga građanima, kao i postojećim i potencijalnim investitorima.

U izvještaju se dodaje da se poseban doprinos odnosi na "kvalitetnije sagledavanje potreba privrede i njihovom učešću u kreiranju politika Gradske uprave".

"Grad je obezbijedio ažurne podatke o radnoj snazi /zaposleni, nezaposleni i njihova struktura/, podatke o postojećim obrazovnim profilima, putem ankete došlo se do potreba privrede za profilima kadrova, a pokrenuo je i inicijativa za izmjenu obrazovnih programa srednjih škola u skladu sa potrebama privrednih subjekata i uveo u praksu održavanje obuka kadrova", navedeno je, između ostalog, u verifikacionom izvještaju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti