Bijeljinski preduzetnici predstavili devet poslovnih ideja

03.07.2018. 07:46 / Izvor: Akta.ba
Bijeljinski preduzetnici predstavili devet poslovnih ideja

Predstavnik Projekta za zapošljavanje mladih Dženan Trbić je izrazio zadovoljstvo zbog raznolikosti predstavljenih poslovnih ideja.

Projekat zapošljavanja mladih (Youth Employment Project - YEP), čije sprovođenje u BiH podržava Vlada Švajcarske i Grad Bijeljina organizovali su javno predstavljanje poslovnih poduhvata koje su u posljednja tri mjeseca kroz YEP Inkubator poslovnih ideja razvijali preduzetnici sa područja Grada Bijeljina. Predstavljeno je 9 poslovnih ideja iz različitih oblasti.

Grad Bijeljina i Projekat zapošljavanja mladih 15. decembra prošle godine potpisali su Ugovor o saradnji na realizaciji YEP Inkubatora poslovnih ideja na području Grada Bijeljina. Kao rezultat ove saradnje, grupa od 15 polaznika je od februara do juna, prošla kroz intenzivan program podrške za unapređenje preduzetničkih vještina, razvoj poslovnih modela i izradu potpunih biznis planova. 

Na predstavljanju poslovnih poduhvata, stručnoj komisiji, u čijem radu su učestvovali predstavnici YEP-a, Grada Bijeljina, odnosno gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, kao i nezavisni ekspert, od ove grupe predstavilo se 9 preduzetnika sa detaljnim prikazom svojih poslovnih prijedloga. 

Sa njima će JEP pokrenuti pregovore o finansijskoj podršci, koja će biti prilagođena specifičnostima njihovih poslovnih planova, a u roku od 60 dana, očekuje se pokretanje odabranih poslovnih subjekata i početak komercijalnih aktivnosti.

Predstavnik Projekta za zapošljavanje mladih Dženan Trbić je izrazio zadovoljstvo zbog raznolikosti predstavljenih poslovnih ideja i najavio da će se sa preduzetnicima koji ispune uslove pojedinačno pregovarati o visini finansijske podrške, u zavisnosti od vrste privrednog društva i veličine poslovnog poduhvata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti