Bijeljinski S.E.P radi za Volvo i BMW, do kraja godine posao za 150 radnika

29.05.2017. 10:40 / Izvor: Akta.ba
Bijeljinski S.E.P radi za Volvo i BMW, do kraja godine posao za 150 radnika

Novi većinski vlasnik firma PASS iz Nemačke ima svoje lokacije u Nemačkoj, Poljskoj, Meksiku i Kini.

Kompanija S.E.P. d.o.o. iz Bijeljine čija je osnovna djelatnost proizvodnja dijelova za motorna vozila, cijevi za protok tečnosti, rezervoara i brizgaljki za pranje vjetrobranskih stakala, od nedavno je dobila novog većinskog vlasnika, zahvaljujući kvaliteti svoga rada.

Rado Maletić, generalni direktor kompanije S.E.P. za Akta.ba govorio je o novom poslovnom poduhvatu.

"Na početku godine naša kompanija je dobila novog vlasnika. U pitanju je porodična firma PASS iz Njemačke. Posao koji ćemo obavljati je vezan za automobilsku industriju u kojoj imamo višegodišnje iskustvo rada. PASS je inače poznati dobavljač u automobilskoj industriji koji uspješno snabdjeva kupce širom svijeta kao što su Volvo i BMW", rekao je Maletić.

Maletić kaže kako su jako sretni što će raditi za gigante automobilske industrije kao što su Volvo i BMW i gdje su jedina mjerila rokovi i kvalitet proizvoda.

Novi većinski vlasnik firma PASS iz Nemačke ima svoje lokacije u Nemačkoj, Poljskoj, Meksiku i Kini.

Da se radi o ozbiljnoj kompaniji pokazuje i podatak da planiraju do kraja godine zaposliti oko 150 novih radnika i proširiti proizvodne pogone.

"Već su krenuli radovi na izgradnji nove hale površine 2.800 metara kvadratnih i proširenju proizvodnih pogona. Zaposlili smo deset novih radnika koji su poslati na obuku u Poljsku i koji će nakon završene obuke nastaviti svoj rad u PASS d.o.o Bijeljina. Nakon završetka radova očekujemo i zapošljavanje nove radne snage cca 150 novih radnika", rekao je Maletić.

Sva proizvodnja bazirana je na 100 postotnom izvozu. "Trenutno radimo automobilske komponente za firmu Elmeg iz Srbije za FIAT i SEP firmu iz Slovenije za sve vrste automobila u EU", kazao je Maletić.

Ono što je još zanimljivo za ovu kompaniju jeste da u većini zapošljava žensku radnu snagu.

"Nešto više od 70 posto zaposlenih u našoj kompaniji čini ženska radna snaga jer su u pitanju takva radna mesta, međutim u budućnosti očekujemo da će se taj odnos iznivelisati obzirom da će nam stizati savremene mašine za proizvodnju gde ćemo zapošljavati mušku radnu snagu", rekao je Maletić.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti