Bingo namjerava useliti u BBI centar umjesto Konzuma

15.11.2017. 10:24 / Izvor: Akta.ba
Bingo namjerava useliti u BBI centar umjesto Konzuma

Bingo d.o.o. Tuzla podnio je Konkurencijskom vijeću BiH, zahtjev za mišljenje o obavezi prijave koncentracije po kojem bi ovaj trgovački lanac uzeo u zakup poslovni prostor u BBI centru.

Bingo d.o.o. Tuzla podnio je Konkurencijskom vijeću BiH, zahtjev za mišljenje o obavezi prijave koncentracije po kojem bi ovaj trgovački lanac uzeo u zakup poslovni prostor u BBI centru u Sarajevu koji je do sada koristio Konzum.

"Podnosilac zahtjeva traži mišljenje od Konkurencijskog vijeća u vezi postojanjа obaveze podnošenja prijave koncentracije obzirom da privredi subjekt Bingo ima namjeru da sa društvom koje vrši iznajmljivanje poslovnih prostora u Sarajevu zaključi ugovor o zakupu, na osnovu kojeg bi ušao u zakup poslovnog prostora veličine oko 1.200 m2 na adresi BBI Centar, Trg djece Sarajeva br.1, 71 000 Sarajevo za potrebe obavljanja svoje djelatnosti tj. Maloprodaje prehrambenih proizvoda i roba široke potrošnje", navodi se u jednom od dva zahtjeva.

U navedenom poslovnom prostoru se trenutno nalazi maloprodajni lanac Konzum koji također obavlja istu djelatnost, na osnovu ugovora o zakupu.

 

Podnosilac zahtjeva je naveo da će Bingo uzeti u zakup isti poslovni prostor koji trenutno koristi privredni subjekt Konzum kao supermarket na osnovu ugovora o zakupu, da Bingo nije, niti će biti u bilo kakvom ugovornom odnosu s privrednim subjektom Konzum u vezi s predmetnim poslovnim prostorom i da Bingo preuzima poslovni prostor – supermarket i stupa na mjesto konkurenta privrednog subjekta Konzum.

Osim namjere da umjesto Konzuma uđe u BBI Centru, Bingo to želi učiniti i u Jablanici, s tim da je prostor u ulici Jaroslava Černija bb već u njegovom vlasništvu.

Podsjetimo, osim u BBi Centar, ulazak Bingo centra očekuje se i u sarajevskom tržnom centru Alta koji je tuzlanska kompanija kupila početkom godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti