Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Bingo otvorio novi tržni centar u Šamcu

19.05.2018. 11:30 / Izvor: Akta.ba

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i Tatjana Paunoski rukovodilac službe marketinga u kompaniji „Bingo“ jučer su presjekli svečanu vrpcu na novootvorenom tržnom centru u Šamcu koji zapošljava preko 70 radnika.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević ističe da se otvaranjem tržnog centra u Šamcu, Šamac vraća na mapu velikih trgovačkih mjesta u BiH, te da je ovo značajna investicija.

Mi smo od jedne da tako da kažem „rupe“ u užem jezgru grada otvorili tržni centar zajedno sa predstavnicima kompanije 'Binga'. Pored zapošljavanja, pored značajnih finansijskih sredstava obezbijeđenih za opštinu po osnovu izgradnje ovog objekta, posebno bitno i na čemu insistiram je da Šamac dobije sasvim novi izgled", kaže Milićević.

On je dodao da će pored Tržnog centra biti završena i jedna ulica koja povezuje uži dio grada sa tržnim centrom, te su ovdje planirani značajniji privredni objekti u narednih šest mjeseci.

"Ovom investicijom milionskih razmjera Šamac počinje da bude privlačan za investitore iz okruženja. Nastavljamo dalje malim, ali sigurnim koracima. Opština Šamac je po osnovu prodaje zemljišta i renti naplatila preko 650.000 KM u lokalni budžet. Imamo tri glavna benefita, nova radna mjesta, potpuno novu infrastrukturu u gradu i puniji budžet",  kaže Milićević.

Rukovodilac službe marketinga u kompaniji „Bingo“ Tatjana Paunoski kaže da je tržni centar površine 14.000 m2, a hipermarket na 6.000 m2.

"Zatvorili smo jedan manji objekat u Šamcu koji je otvoren 2011. godine i otvorili ovaj, jer smo prepoznali potrebu lokalnog stanovništva, ali i stanovništva iz Hrvatske za jednim ovakvim velikim objektom. Hipermarket je na površini od 6.000 m2 sa asortimanom koji je potreban za jedno domaćinstvo, kupci će pronaći za sebe sve što im treba", kaže Paunoska.

Ona dodaje da tržni centar zapošljava više od 70 radnika ne računajući još pet poslovnih prostora, apoteka, kiosk, zlatara, kladionica i optika koji će zaposliti još nekoliko ljudi i tu će biti do 90 radnika.

"Kompanija ove godine slavi 25 godina postojanja i danas imamo nešto više od 7.500 zaposlenih tako da smo ovim objektom u Šamcu uradili jednu lijepu priču za lokalno stanovništvo ali i za cijelu Posavinu", kaže Paunoska.

Na površini od 14.000 m2 nalaze se hipermarket (6.000 m2), igraonica, restoran, pet poslovnih prostora, te podzemna garaža. U kulturno zabavnom programu učestvovali su članovi kud „Posavina“, te druženje sa glumcem Milanom Pavlovićem.

Za kupce u tržnom centru danas je pripremljeno niz poklona i akcija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti