Bingo priprema teren za proizvodnju sušenog voća i povrća

06.03.2019. 14:29 / Izvor: Akta.ba
Bingo priprema teren za proizvodnju sušenog voća i povrća

Kompanija RK Invest, koja je u stopostotnom vlasništvu Binga krajem februara ove godine je objavila poziv o preuzimanju kompanije Prehrana-promet d.d. Tuzla.

Bingo priprema teren za proizvodnju sušenog voća i povrća. Naime, kompanija RK Invest, koja je u vlasništvu Binga krajem februara ove godine je objavila poziv o preuzimanju kompanije Prehrana-promet d.d. Tuzla. Upravni i Nadzorni odbor ove kompanije je prihvatio navedenu ponudu, a mišljenje o ponudi za preuzimanje je objavljeno na Sarajevskoj berzi.

U ponudi se navodi kako ponuditelj namjerava zanačajno unaprijediti postojeću poslovnu strategiju poslovanja koja je na snazi prije davanje ponude za preuzimanje a to svakako podrazumjeva značajnije povećanje obima poslovanja kao i povećanje produktivnosti i rentabiliteta poslovanja kompanije. Ponuditelj će u smislu osavremenjavanja i unapredenja tehnoloških postupaka u proizvodnji i preradi voćnih proizvoda posebno u segmentu proizvodnje suhog voća, povrća i ljekovitog bilja poboljšati organizaciono i funkcionalno obavljanje djelatnosti društva.

Planirano je da se unapređenje poslovanja društva vršiti, tako što se društvo u ovoj i u narednoj poslovnoj godini izvršiti rekostrukciju poslovnih objekata i tehnološke opreme koja će se koristiti u proizvodnji suhog voća, povrća i ljekovitog bilja koji se nalaze u vlasništvu društva, čime će se stvoriti uslovi za značajnije povećanj e prihoda, i daleko veći obim proizvodnje društva.

U pogledu uposlenika namjera ponuditeljaje da se poboljša njihov materijalni položaj kao i da se poduzmu mjere na uvećanju znanja uposlenika.

Također, navedeno je kako ponuditelj nema namjeru vršiti promjene Nadzornog odbora i Uprave društva u skoroj budućnosti osim u slučajevima kada je obavezan Zakonom.

Inače, RK Invest je već vlasnik 396.850 dionica Prehrana-prometa, odnosno ima 72,3 posto vlasničkog udjela, a ponuda za preuzimanje se odnosi na 151.968 redovnih dionica, što predstavlja oko 27,7 posto udjela u kompaniji  Prehrana-promet.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti