Bios pokrenuo izvoz držalica za tursko tržište

13.05.2015. 08:24 / Izvor: magazinplus.eu
Bios pokrenuo izvoz držalica za tursko tržište

Proizvodnja drvenih držalica za industrijske metle, četke i ostala sredstva za održavanje higijene, već je zaokružena s prvom pošiljkom od 350.000 komada koja je već spremljena za transport, ističu iz ove zadruge.

Zadruga Bios iz Visokog ostvarila je prvi utovar držalica sa znakom “BIOS” za tržište Turske. Proizvodnja drvenih držalica za industrijske metle, četke i ostala sredstva za održavanje higijene, već je zaokružena s prvom pošiljkom od 350.000 komada koja je već spremljena za transport, kazali su za Magazin plus iz ove zadruge. 

“BIOS” je i ovim projektom zaokružio cjelinu proizvodnog ciklusa, sirovinsku bazu i prvu fazu obrade drveta obavlja u vlastitim poslovnim kapacitetima u Srebrenici, a finalnu držalicu prizvodi u visočkoj Vratnici gdje se nalazi sjedište firme i većina proizvodnih kapaciteta.

Nermin Kadrić, direktor Biosa, kaže da je njihovo opredjeljenja iskoristiti sve sirovine koje postoje na ovom području. ''Već više godina sarađujemo sa Turskom od koje smo do sada uvozili proizvode. No naša težnja je bila da pokušamo da vidimo šta su naše mogućnosti kako bi mogli nešto i izvoziti i popraviti ukupan balans poslovanja te na taj način unaprijedimo privredu'', kaže Kadrić. 

Dodao je da su uvidjeli smo jednu veliku mogućnost, a to proizvodnja i prodaja drških za industrijske metle, četke i ostala sredstva za održavanje higijene na turskom tržištu, a tu je i mogućnost izvoza drugih proizvoda koji se tiču drvnog sektora. 

"Budući da za finalne proizvode od drveta postoji velika potražnja na turskom tržištu opredjelili smo se za ovaj vid proizvodnje", naveo je Kadrić, za Magazin plus. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti