Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti daje izvjesnu sigurnost i kad birate poslovnog partnera

11.02.2021. 08:00 / Izvor: Akta.ba
bonitet

Kompanije sa Zlatnom bonitetnom izvrsnošću imaju nadprosječne rezultate i zadovoljavaju stroge kriterije.

Zlatna bonitetna izvrsnosti predstavlja nadprosječni rejting kompanija koje su tri uzastopne godine pokazale bonitetnu izvrsnost AAA razreda. Kompanije sa Zlatnom bonitetnom izvrsnošću imaju nadprosječne rezultate i zadovoljavaju stroge kriterije za postizanje izuzetno niske vjerojatnoće pojave negativnih događaja u narednih dvanaest mjeseci a imaju 91% šanse da zadrže bonitetnu izvrsnosti i u sljedećoj godini.

Jedna od takvih kompanija je i Gebrüder Weiss d.o.o. Sarajevo. S istorijom dužom od 550 godina, Gebrüder Weiss je najstarija i jedna od najuspješnijih logističkih kompanija na svijetu. Danas su specijalizirani za sve vrste prevoza s jednog kontinenta na drugi, od domaćih tržišta, u regionu od Alpa do Dunava te u istočnoj Evropi, bilo da se radi o kopnenom, vazdušnom ili pomorskom saobraćaju. Stručnjaci kompanije Gebrüder Weiss razvijaju transportna i logistička rješenja specifična za sektore i klijente koja povećavaju efikasnost, smanjuju troškove klijenata te stvaraju značajnu konkurentsku prednost zahvaljujući strategiji, dugogodišnjem iskustvu i jakom timu kompanije Gebrüder Weiss.

Govoreći o tome kako su uspjeli postići i kako planiraju održati izvrsno poslovanje, direktor kompanije Gebrüder Weiss d.o.o. Sarajevo ​Almir Jonuz je istakao: "U vanrednim okolnostima koje su zadesile cijeli svijet bio je zaista veliki izazov postići izvrstan bonitet. Vjerujem da je za nas presudna sjajna strategija naše kompanije i mog tima s kojim radim. Naime, napravili smo diversifikaciju našeg poslovnog portfolija, radeći na aktivnoj saradnji sa klijentima iz različitih industrija. Iako je pandemija pogodila na različite načine industrije u cijelom svijetu, naš porfolio nam je omogućio široku lepezu usluga u ponudi, tako da smo postigli dogovore o saradnji sa sjajnim klijentima i uspjeli napraviti porast nekih segmenata poslovanja i do 20%. Postavili smo svoju strategiju na pravi način, i iako ne znamo šta će se desiti u 2021. godini, smatram da ovaj recept po kojem sad radimo ne trebamo mijenjati. Ova godina pokazala je najbolji primjer šta je dobro za nas, šta znači kad su svi procesi poslagani na pravi način, šta je posvećenost poslu i koliko je važan odličan organizacijski tim, jer samo kao tim možemo uspjeti".

Na pitanje zašto su se opredijelili za certifikat bonitetne izvrsnosti i kako će ga iskoristiti, gospodin Jonuz je rekao: "Certifikat bonitetne izvrsnosti je sam po sebi velika satisfakcija, jer znamo da je izdat od strane renomirane evropske kuće koja radi nezavisni monitoring kompanija u više od 20 zemalja i da smo ocijenjeni prema evropski priznatim mjerilima, tako da možemo reći da je to velika stvar za nas i da smo ponosni na svoje postignuće. Osim toga, jedna od od 4 osnovne temeljne vrijednosti naše kompanije upravo izvrsnost, tako da se certifikat jako dobro uklapa u svu tu priču, a i bonitetna ocjena nije više nepoznata na tržištu.

Da će nam biti koristan govori i slijedeći primjer: u januaru ove godine dobili smo poziv na tender na međunarodnom tržištu a jedan od uslova da bi uopšte mogli pristupiti tenderu je da morate imati minimalni nivo bonitetne ocjene AAA, što je već signal da ozbiljne kompanije prepoznaju bonitetni uzvrsnost i da apsolutno predstavlja prednost ako ga imate. Sigurno će u budućosti sve više kompanija tražiti da rade sa partnerima koji imaju ovaj nivo poslovanja i priznatu, međunarodnu, neovisnu potvrdu za njega. S ponosom smo se označili Bisnode certifikatom jer se  na taj način identifikujemo kao kvalitetna, sigurna, i niskorizična kompanija.

Apsolutno bih preporučio Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti, prije svega kao međunarodno priznatu potvrdu kvaliteta poslovanja izdatu od strane neovisne evropske bonitetne kuće, na osnovu transparentne i priznate metodologije, ali i kao jedan od načina i mehanizama da i sami preispitate koliko uspješno možete raditi. Osim toga, certifikat vam daje izvjesnu sigurnost kad se predstavljate a daje vam i prave signale, da znate kakva je kompanija s kojom poslujete, ako je na drugoj strani takođe bonitetno izvrsna kompanija, jer znate šta to sve znači".

Više o bonitetno izvrsnim kompanijama možete vidjeti na ovom LINKU.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti