Bitumenku preuzima firma iz Međugorja

24.07.2019. 09:42 / Izvor: Akta.ba
Bitumenku preuzima firma iz Međugorja

Circle International d.o.o. Međugorje i Dodig Đarko u zajedničkom djelovanju objavili su ponudu o preuzimanju sarajevske kompanije Bitumenka.

Circle International d.o.o. Međugorje i Dodig Đarko u zajedničkom djelovanju objavili su ponudu o preuzimanju sarajevske kompanije Bitumenka.

Poslovni portal Akta.ba je još u maju najavio da će biti objavljena pomenuta ponuda o preuzimanju Bitimenke.

Temeljin kapital Bitumenke  iznosi 7.149.770,00 KM, a ponuditelj je vlasnik 571.223 dionica Bitumenke, što predstavlja 79.8939 posto ukupno emitovanih dionica Bitumenke. Dodig Darko je vlasnik 27.839 dionica Bitumenke, što predstavlja 3,8937 posto ukupno emitovanih dionica Bitumenke. Ponuditelji u zajedničkom djelovanju su vlasnici 599.06 dionica, što predstavlja 83,7876 posto ukupno emitovanih dionica Bitumenke.

Ponuda za preuzimanje se odnosi na 115.915 redovnih dionica na ime što predstavlja 16.2124  posto od ukupnog broja dionica, nominalne vrijednosti 10,00 KM.

Kako je navedeno u ponudi ponuditelji namjeravaju preuzimanjem kompanije nastaviti postojeću poslovnu strategiju i poslovnu politiku kojom se kompanija vodila prije stjecanja dionica. Također namjera ponuditelja je kontinuirano vršiti unaprjeđenje poslovanja ciljnog društva što bi se ogledalo u poboljšanju kvaliteta proizvodnog asortimana kao i poboljšanju iskorištenih resursa u proizvodnom ciklusu.

U pogledu uposlenika namjera ponuditelja je reorganizacija kadrovskih potencijala u svrhu efikasnijeg poslovanja što bi se ogledalo u povećanju produktivnosti i ekonomičnosti poslovanja.

"Ponuditelj nema namjeru vršiti promjene Nadzornog odbora i Uprave društva u skoroj budućnosti osim u slučajevima po sili zakona", navedeno je u ponudi o preuzimanju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital