Bivši PR direktor Via Medie Alen Ćorović prešao u Centrotrans Eurolines

29.07.2016. 10:53 / Izvor: Akta.ba
Bivši PR direktor Via Medie Alen Ćorović prešao u Centrotrans Eurolines

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba kaže kako je ovo za njega veliki izazov.

Alen Ćorović nedavno se oprostio od svojih kolega i radnog mjesta PR direktora Agencije Via Media. Ćorović je profesionalni angažman nastavio u kompaniji Centrotrans Eurolines kao izvršni direktor marketinga.

Kako kaže nakon dugogodišnjeg rada u ovoj Agenciji došlo je vrijeme za nove izazove.

"Kažu da ribe koje dugo borave u akvariju zaborave plivati u otvorenom moru. Ako ih pustite iz akvarija plivaju samo u svom imaginarnom krugu, sve dok ih neki grabljivac ne pojede. Tako je isto sa poslovnom karijerom. Ako predugo plivate u jednom akvariju, postoji velika mogućnost da izgubite trku s konkurencijom. Uljuljani u svoju zonu komfora ne razvijate se, niti imate bilo kakav novi izazov koji bi vas prodrmao i natjerao da se probudite. Upravo zbog toga odlučio sam zaplivati u otvorenom moru i mogu vam reći da je osjećaj predivan", ističe Ćorović.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba kaže kako je ovo za njega veliki izazov, jer  biti Izvršni direktor marketing funkcije u kompaniji Centrotrans Eurolines ne znači upravljati samo marketingom, već i prodajom, nabavkom, turizmom, maloprodajom, ugostiteljstvom...

"Ako uzmete u obzir da je Centrotrans Eurolines lider cestovnog prevoza u BiH, u čijem sastavu posluje sedam firmi, gdje je uposleno više od 570 ljudi, to vam najbolje govori o kakvim je izazovima riječ", pojašnjava Ćorović.

Pred njim je dosta posla, ali kako kaže prvo će da uči.

"Centrotrans Eurolines je ogromna mašinerija sa vrlo kompleksom poslovnom politikom i organizacijom. Mislim da će proći mjeseci dok uđem u srž poslovanja. Za to vrijeme, pokušaću uvoditi određene promjene i inovacije, prvenstveno u načinu razmišljanja i pristupu strategijama kada je u pitanju marketing i komunikacija. Želim saradnicima prenijeti sva svoja znanja (a nadam se i oni meni) kako bismo zajedničkim snagama još više unaprijedili poslovanje naše kompanije", zaključuje Ćorović.

Inače, Ćorović ne spada u kategoriju klasičnih PR managera. On je sociolog, novinar, PR stručnjak, književnik… Rođen je u Hrvatskoj 1971. godine, dok je u Sarajevu završio osnovnu i srednju školu te Fakultet političkih nauka. Iza sebe ima višegodišnje respektabilno radno iskustvo, a karijeru je započeo kao novinar u dnevnom listu Oslobođenje gdje je ispekao zanat zahvaljujući znanju najboljih novinara koje je Oslobođenje u tom vremenu imalo.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti