Bivši premijer Malezije dr. Mahathir bin Mohamed pisao o halal parku u Gračanici - BiH ima sve preduslove da postane jak trgovački centar

13.05.2009. 15:35 / Izvor: eKapija.ba
Bivši premijer Malezije dr. Mahathir bin Mohamed pisao o halal parku u Gračanici - BiH ima sve preduslove da postane jak trgovački centar

Bivši premijer Malezije, dr. Mahathir bin Mohamed, objavio je na svom blogu informacije o prošlosedmičnom susretu u Maleziji sa Farukom Širbegovićem i reisu-l-ulemom Mustafom ef. Cerićem.

On je naglasio kako Širbegović namjerava graditi prvi Halal park u BiH, te kako mu za to trebaju ozbiljni partneri. Iskoristio je priliku da pozove zainteresovane investitore da uzmu učešće u ovom projektu, te da im i on sam stoji na raspolaganju za sve potrebne informacije.

Govoreći o pomenutom susretu, dr. Mahathir bin Mohamed je naglasio dugogodišnje međusobno poštovanje i dobre odnose između BiH i Malezije. Iako još nije članica Evropske unije, on smatra kako BiH ima posebna prava u njoj, te kako ima sve preduslove da postane jak trgovački centar.

Na kraju teksta, dr. Mahathir bin Mohamed je istakao kako izgradnja Halal parka u Gračanici ima veliki potencijal, te kako se nada da će privući značajne malezijske investitore.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti