Biznis forum BiH - Makedonija u martu u Sarajevu

21.10.2017. 09:04 / Izvor: Akta.ba
Biznis forum BiH - Makedonija u martu u Sarajevu

Ministar Bekteši se saglasio s navedenim i predložio da Biznis forum BiH – Makedonija bude održan u martu naredne godine.

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Makedoniji Lepa Babić razgovarala je u Skoplju sa ministrom ekonomije Makedonije Krešnikom Bektešijem.

Sagovornici su se saglasili u ocjeni da dobroj bilateralnoj saradnji dviju zemalja doprinosi i činjenica da je u proteklom periodu realizovano niz susreta najviših i visokih zvaničnika, na bilateralnoj i regionalnoj osnovi, što otvara put i za daljnje unapređenje bilateralnih ekonomskih odnosa.
 
Kao oblasti sa najvećim potencijalima za saradnju označene su metalska, drvna, prehrambena i tekstilna industrija, a razgovarano je i o mogućnostima za konkretne projekte u navedenim privrednim sektorima. Posebno je istaknut značaj boljeg transportnog povezivanja, te daljnjeg proširenja postojećeg pravnog okvira za ekonomsku saradnju.
 
Ambasadorica Babić je uz podsjećanje da je u aprilu 2017. u Skoplju održan Biznis foruma BiH – Makedonija naglasila značaj organiziranja novih susreta privrednika dviju zemalja, te formiranja Biznis kluba BiH – Makedonija koje je inicirano na Biznis forumu u Skoplju.
 
Ministar Bekteši se saglasio s navedenim i predložio da Biznis forum BiH – Makedonija bude održan u martu naredne godine u Sarajevu, a dogovorene su i konkretne aktivnosti na formiranju Biznis kluba, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti