Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Blagaj će dobiti farmu jaja i povećati plasteničku proizvodnju

Riječ je o nastavku provedbe projekta uzgoja plasteničkih proizvoda.

09.06.2017. 12:43 / Izvor: Fena

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno- oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, s članovima Komisije za raspodjelu novčanih sredstava "Transfera za zapošljavanje boračkih kategorija putem boračkih zadruga", posjetio je u četvrtak boračku zadrugu "Eko Food" iz Blagaja kod Mostara gdje je s direktorom te zadruge Adnanom Sabljićem potpisao ugovor o sufinansiranju projekta zapošljavanja boračkih kategorija.

Riječ je o nastavku provedbe projekta uzgoja plasteničkih proizvoda, odnosno proširenju postojećeg asortimana i realizaciji projekta proizvodnje jaja u eko farmi.

Po riječima ministra Bukvarevića, dva osnovna cilja projekta zapošljavanja i samozapošljavanja kroz boračke zadruge su zapošljavanje boraca i njihovih porodica, jer su borci teško zaposliva kategorija, te resocijalizacija i rehabilitacija boraca koji sa sobom nose i ratne traume.

Ministar je dodao kako se može vidjeti da su dosadašnja sredstva u ovoj boračkoj zadruzi adekvatno utrošena te čestitao njenim predstavnicima na ispunjavanju uslova za potpisivanje ugovora i za ovu godinu.

"Iskreno se nadam da će prošiti postojeći asortiman i povećati broj zaposlenih boraca", istakao je Bukvarević.

Ministar je naglasio kako je ovo prvi ugovor za ovu godinu te kako će u idućoj sedmici biti potpisano još 20 ugovora s boračkim zadrugama.

Direktor zadruge "Eko Food" Adnan Sabljić naveo je kako u narednom periodu namjeravaju izgraditi farmu jaja, istakavši da se nada kako će i taj projekt biti uspješno realizovan, kao i projekt plasteničke proizvodnje, uz povećanje broja zaposlenih.

Nakon posjete zadruzi "Eko Food" u Blagaju, ministar Bukvarević će, zajedno s članovima Komisije, obići i novoformiranu zadrugu "Loznica" u Čapljini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti