Bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" spremna za vakcinaciju protiv koronavirusa

12.01.2021. 13:17 / Izvor: Akta.ba
Bolnica 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' spremna za vakcinaciju protiv koronavirusa

Formirani timovi za provođenje vakcinacije, a osoblje se u punom kapacitetu stavlja na raspolaganje građanima Kantona Sarajevo

Bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ spremna je da preuzme sve odgovornosti vezane za vakcinaciju građana Kantona Sarajevo, protiv  Covid-19, kao i za  liječenje  pacijenata  kod kojih bi došlo do eventualnih neželjenih  reakcija.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi su formirani timovi za provođenje vakcinacije, a  osoblje se u punom kapacitetu stavlja  na raspolaganje  građanima Kantona  Sarajevo , kako bi  predstojeći proces imunizacije protiv Covid 19. protekao u najboljem redu, jer je  vakcina najvažniji saveznik u konačnom uništavanju pandemije i vraćanju u normalni način života.

Cijeli  proces će biti koordiniran sa  Kriznim štabom Ministarstva zdravstva KS, a odvijat će se  u  saradnji sa Zavodom za  javno zdravstvo   i drugim  zdravstvenim ustanovama  kantonalnog nivoa. 

Bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ saopćava da će spremno  i odgovorno preuzeti  sve obaveze koje su u nadležnosti kantonalne bolnice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti