Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Bonitetno izvrsni u Banjoj Luci

30.07.2021. 09:32 / Izvor: Akta.ba

Bisnode a Dun & Bradstreet Company organizovao je jučer susret bonitetno izvrsnih kompanija u Vinarija Jungić nadomak Banja Luke. U prekrasnom ambijentu vinograda, družile su se kompanije koje su, uprkos krizi, uspjele ne samo opstati, već i unaprijediti svoje poslovanje. 

Učesnike je pozdravio Pero Ćorić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske, a Ermin Cero, savjetnik analitičko bonitetne kuće Bisnode A Dun & Bradstreet Company, predstavio je privredu BiH u post-covid vremenu i gdje su tu bonitetno izvrsne kompanije.

Dio kompanija preuzeo je i zasluženi sertifikat bonitetne izvrsnosti, relevantnu međunarodnu potvrdu kvaliteta poslovanja, a činjenica da ga može imati samo 15,6% od ukupnog broja kompanija koje su predale završni izvještaj odnosno svega 3,25 od ukupnog broj aktivnih privrednih društava u BiH govori koliko su one značajne i kao pokretačka snaga privrede Bosne i Hercegovine. Republika Srpska ima 15% bonitetno izvrsnih kompanija, koje ostvaruju 45% prihoda, 59% dobiti, 53% izvoza i zapošljavaju 37% od ukupnog broja zaposlenih u ovom entitetu.

Kompanije koje su preuzele sertifikat su: Elnos Group d.o.o. Banja Luka, Imaco Systemtechnik d.o.o. Usora, Biomedic d.o.o. Banja Luka, KP Vodovod a.d. Prnjavor, Alphabet Group d.o.o. Banja Luka i Špedicija Globus d.o.o. Gradiška.

Bratislav Blagojević, član Uprave za finansije i kontroling Elnos Grupe, preuzimajuću Platinasti certifikat bonitetne izvrsnosti, rekao je: "Platinasti sertifikat bonitetne izvrsnosti je poslovanje naše kompanije pozicionirao u najvišu kategoriju izvrsnih među najboljima, što je svakako laskava titula koja nam u budućnosti donosi novu odgovornost i obavezu. Kao kompanija koja uspješno realizuje najsloženije elektroenergetske projekte širom regije i Evrope godinama unazad poslujemo poštujući najviše profesionalne standarde i ostvarujemo zavidne poslovne rezultate. Naša praksa je potvrdila da su upravo sertifikati važan predznak ispred imena kompanije zahvaljujući kojem nas lako prepoznaju kao izvrsnu i sigurnu kompaniju na domaćem i međunarodnom tržištu i rado sa nama stupaju u kontakt", i dodao: "Jedno je sigurno, naš platinasti sertifikat bonitetne izvrsnosti ćemo shvatiti kao dodatnu motivaciju da uz primjenu najviših standarda poslovanja nastavimo put dobre energije".

Certificirane bonitetno izvrsne kompanije upoznajte OVDJE.   

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti