Bosanska Krupa: Potpisan sporazum za uređenje izletišta Šujnovac - Ukupna vrijednost projekta 90.000 KM

25.02.2010. 08:58 / Izvor: Fena

Općina Bosanska Krupa i Šumsko-privredno društvo "Unsko-sanske šume" potpisali su 24. februara sporazum o zajedničkoj investiciji na uređenju izletišta Šujnovac, prije rata najpoznatijeg u ovom gradu.

Radovi bi trebali početi uskoro, a ukupna vrijednost projekta u prvoj fazi je 90.000 KM, od čega će obje strane obezbjediti po polovinu sredstava. Prvo će se pristupiti čišćenju cijelog prostora, koje je zapušteno i pretvoreno u odlagalište krutog otpada.

Projektom je predviđeno da se namjeni privede veliki prostor koji je tokom rata i u poratnom vremenu, što iz objektivnih, što iz subjektivnih razloga, bio potpuno zapušten.

Direktor ŠPD "Unsko sanske šume" Dževad Muslimović je ovom prilikom istakao da zadatak njihovog preduzeća nije samo eksploatacija šuma, već i pomoć upravo u ovakvim projektima koji će dovesti do boljih uslova života stanovnika područja na kojem djeluje ovo kantonalno preduzeće. Izrazio je nadu da ovo neće biti i zadnji zajednički projekat, već da će uskoro i na drugim lokacijama biti sličnih akcija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti