Bosna RE: Jedina bh. reosiguravajuća kuća

21.08.2014. 12:51 / Izvor: eKapija.ba

Bosna reosiguranje d.d. je osnovano 1978. godine kao prvo bosanskohercegovačko društvo za reosiguranje.

Bosna reosiguranje d.d. je osnovano 1978. godine kao prvo bosanskohercegovačko društvo za reosiguranje. U više od 35 godina uspješnog poslovanja Bosna RE je praktično dva puta otpočinjalo svoj razvoj. Sa dramatičnim promjenama koje su se desile zadnjih jedanaest godina, uloga i pozicija Društva se znatno izmijenila. Uvođenje novih tehnologija, koje su uspješno praćene i prihvaćene, usavršavanje i povećanje znanja radnika, dugogodišnje poslovne veze sa vodećim svjetskim društvima za reosiguranje predstavljali su dobru osnovu za potvrdu položaja na bosanskohercegovačkom tržištu osiguranja a također omogućili ulazak i na druga tržišta. Promjene koje su se desile na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini zahtijevale su drugačiji način poslovanja. Veliki broj novonastalih društava za osiguranje, sa manjim kapacitetima i velikim učešćem osiguranja autoodgovornosti, postavio je zahtjev za brzim pružanjem kvalitetnih usluga.

Trenutno Bosna RE u manjoj ili većoj mjeri pruža usluge reosiguranja gotovo svim društvima za osiguranje u Federaciji BiH i Republici Srpskoj. Svakako tu je i nekoliko društava za osiguranje iz regiona. Bosna RE je veoma aktivna i u dijelu preuzimanja poslova i sa drugih tržišta osiguranja. Pri tome, Bosna RE pruža usluge reosiguranja i u neživotnom i u životnom osiguranju. Bosna RE je ujedno jedino društvo u oblasti osiguranja na širem području koje kontinuirano sprovodi edukaciju i obuku kadra osiguravajućih društava. U periodu 1996. – kraj 2013. održano je ukupno 43 seminara, na kojima su predavači bili stručnjaci vodećih društava za reosiguranje iz svijeta. Ovi seminari su imali preko 1.000 učesnika. Rad sa velikim brojem društava za osiguranje omogućava veoma dobar uvid u stanje na tržištu osiguranja u BiH, kao i u okolnim zemljama regiona. Stoga je Bosna RE pravi partner kojem se može obratiti u slučaju potrebe za reosiguranjem i naravno za osiguranjem u Bosni i Hercegovini i široj regiji.

Poslovna filozofija Bosna RE sadržana je u izrazu "najbolja usluga, skrojena po mjeri i zahtjevima cedenta". Ovo znači da Bosna RE pruža profesionalnu i najbolju uslugu koja se bazira na sigurnosti, stabilnosti, kontinuitetu i znanju. Svaki cedent i svaki pojedini ugovor, predstavljaju novi izazov i zadatak za Bosna RE. Svakom od njih se prilazi sa punom odgovornošću i pokušava se iznaći najbolji mogući način za savladavanje zadatka. Znanje uposlenika Bosna RE i njihov profesionalni odnos prema poslu, omogućavaju im da ponude kvalitetno i efikasno rješenje.

U skladu sa zacrtanim ciljevima Bosna RE stalno unapređuje svoje poslovne veze sa najvećim reosiguravačima na svijetu. Ova saradnja je neophodna zbog dva razloga:

  • prvo, koristeći kapacitete velikih reosiguravača, Bosna RE povećava vlastite kapacitete i štiti preuzeti portfelj na najbolji i najefikasniji način
  • drugo, preko saradnje sa velikim reosiguravačima, Bosna RE dolazi do najnovijih znanja i tehnologije koji su neophodni radi pružanja najbolje zaštite za vlastite klijente.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti