Bosnia Agile Day 2014 okupio vodeće Agile stručnjake

31.10.2014. 14:27 / Izvor: eKapija.ba
Bosnia Agile Day 2014 okupio vodeće Agile stručnjake
OTVORI GALERIJU

Bosnia Agile Day 2014 je jednodnevni događaj koji je okupio vodeće Agile stručnjake, praktičare i inovatore zajedno da podijele svoja iskustva, stručnost, entuzijazam i znanje.

Konferencija pod nazivom Bosnia Agile Day 2014 na kojoj se sastao veliki broj developera i ostalih IT stručnjaka zainteresovanih za Agile metodologiju održana je u Sarajevu. 

Bosnia Agile Day 2014 je jednodnevni događaj koji je okupio vodeće Agile stručnjake, praktičare i inovatore zajedno da podijele svoja iskustva, stručnost, entuzijazam i znanje.

Na ovom događaju, učesnici su imali priliku da prisustvuju raznim predavanjima i interaktivnim radionicama koje su organizovane u paralelnim sesijama. Na taj način učesnici konferencije su imali priliku da prošire opseg njihovih znanja o Agile pristupima i metodama koje se koriste za razvoj softvera i upravljanje timovima, steknu iskustva o njihovoj praktičnoj primjeni, te razgovaraju o najnovijim Agile poboljšanjima sa 14 vrhunskih svjetskih i domaćih predavača kao i predstavnicima vodećih IT kompanija u BiH.

Konferenciju je otvorio njegova ekselencija,  Fredrik Schiller, ambdasador Švedske u Bosni i Hercegovini.

Uvodno predavanje je održao Scott Ambler, Senior Consulting Partner u Scott Ambler + Associates i utemeljitelj Disciplined Agile Delivery (DAD). Pored Scotta, predavanja su održali i Mike Leber, certificirani Kanban, Scrum i Management 3.0 trener, Scrum i Agile Coach, zatim Rainer Grau, redavač, predsjednik International Requirements Engineering Board (IREB), i član upravnog odbora International Software Product Management Association, te Hendrik Esser, Jaana Nyfjord, Erik Schumann, Ivan Pavlović. Naravno, tu su i predavači iz Bosne i Hercegovine, članovi Udruženja i naši partneri, Fariz Saračević, Nermina Durmić, Damir Ibrišimović, Igor Parać, Denis Rudonja, Nermin Redžo i Peter Sandholdt.

Događaj je podržan od strane vodećih svjetskih organizacija iz oblasti agilnih metodologija: ScrumAlliance, Scrum.org i Agile Alliance.

"Posebno se zahvaljujemo kompaniji Softhouse koja je Platinum sponzor Bosnia Agile Day 2014, Gold sponzorima Atlant bh, Authority Partners i Scrum Alliance, Silver sponzorima Fineline, Mistral Technologies, Scrum.org, Bronze sponzorima Agile Alliance i Devlogic, Agile University sponzoru Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini, te našim medijskim pokroviteljima eAkademik i ekapija.ba. Ova konferencija je podržana od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta Partnerstvo za inovacije", navode iz Bosnia Agile Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti