Bossin jedini proizvođač MEGA LUX betonskih ploča

05.06.2018. 12:25 / Izvor: Akta.ba
Bossin jedini proizvođač MEGA LUX betonskih ploča
OTVORI GALERIJU

Prefabricirana vibroprešana ploča je dimenzija 120x80x10 cm te težine preko 200 kg, čija je tehnologija proizvodnje dosta zahtjevna.

Kompanija Bossin Mostar bavi se proizvodnjom i ugradnjom betonske galanterije, te  proizvodnjom opreme i alata za betonsku galanteriju. Kompanija je prošle godine nastavila sa rastom prihoda i to posebno u segmentu povećanja udjela izvoza, koji je povećan sa 10% na preko 25%, na tržište Hrvatske i Crne Gore.

"Izvoz je povećan zahvaljujući sklapanju ekskluzivnog ugovora sa najvećim trgovcem građevinskog materijala u Crnoj Gori, poduzećem Kips d.o.o. Podgorica, s kojim smo realizirali nekoliko značajnijih projekata. Tu posebno ističemo pješačko-biciklističku stazu u Luštici dugu 2,5 km, te najrecentniji projekt uređenja Ulcinjske rivijere", kazao je za Akta.ba Martin Bošnjak, direktor kompanije.

I u 2018. godini su nastavili sa proširenjem distributivne mreže, tako da se od ove godine Bossin betonski proizvodi mogu kupiti u trgovinama Bilo Trade d.o.o. (Grude, Široki Brijeg, Ljubuški i Livno), te u Posušju u trgovini Euromaterijali d.o.o..

Kada su u pitanju noviteti, kompanija Bossin svake godine na tržište plasira nekoliko novih proizvoda.

"Na ovogodišnjem Sajmu gospodarstva u Mostaru prezentirali smo novu MEGA LUX betonsku ploču, dimenzija 120x80x10 cm te težine preko 200 kg. Bossin je za sada jedini proizvođač prefabriciranih vibroprešanih ploča velikog formata, na što smo veoma ponosni, jer je za proizvodnju iste tehnologija proizvodnje dosta zahtjevna. Ciljana skupina su svi naši kupci, tj. od kućnih dvorišta do gradskih trgova, obzirom da su generalno u trendu ploče velikog formata", ispričao je Bošnjak.

 

Pojasnio je da politikom ulaganja u nove proizvode i tehnologiju, Bossin svake godine proširuje svoj asortiman betonskih proizvoda, što ga čini liderom u proizvodnji betonske galanterije u Bosni i Hercegovini.

Istakao je i da su trenutno u fazi realizacije potpisivanja ugovora za nekoliko velikih projekata, kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu.

"Unazad tri godine, Bossin je svoje proizvode prodavao isključivo putem svoje veleprodaje i maloprodaje u Mostaru i Opuzenu (Hrvatska). Prije tri godine Bossin je potpisao svoj prvi ugovor o distribuciji sa kompanijama Penny plus Sarajevo i Pero Zenica. Inače, Bossin distributivna mreža djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore", dodao je Bošnjak.

Bossin kompanija kontinuirano ulaže u proširenje svoje distributivne mreže, što njihove proizvode čini dostupnijim krajnjim kupcima, a ova kompanija i svake godine otvara nova radna mjesta.

"Zbog povećanja obima poslovanja, u ovoj godini planiramo zaposliti još dva nova radnika", poručio je Bošnjak.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti