BPK: Sarajevski Milkos zainteresiran za pokretanje proizvodnje u goraždanskoj mljekari

20.03.2009. 08:47 / Izvor: Fena
BPK: Sarajevski Milkos zainteresiran za pokretanje proizvodnje u goraždanskoj mljekari

Kompanija "Milkos" iz Sarajeva zainteresirana je za ponovno pokretanje proizvodnje u goraždanskoj mljekari "Milgor", a koja je s radom prestala još u novembru 2007.

To su prilikom današnje posjete Goraždu istakli predstavnici "Milkosa" koji su se posebno zanimali za ispravnost i kvalitet uređaja za obradu mlijeka.

"Ovo što smo vidjeli na licu mjesta sasvim odgovara jednom tehnološkom principu proizvodne i prerade mlijeka koji je standardan za preradu u svim mljekarama. Izbor opreme je jako dobar tako da ima potencijala da se ovo vrlo lako stavi u rad", istakao je Adin Fakić, direktor mljekare "Milkos", ističući da je poseban interes pokretanje proizvodnje sira "gauda" koji je mljekara "Milgor" jedno vrijeme i proizvodila.

"Oprema koju posjeduje goraždanska mljekara specijalizirana je za proizvodnju sira, a obzirom na to da je na domaćem tržištu evidentna nestašica ovog proizvoda, to je jedna od šansi da se ova mljekara ponovno stavi u funkciju. Neophodno je samo formiranje jake sirovinske baza te jednog distributivnog centra za prostor istočne Bosne. Mi imamo interes i potpuno smo se okrenuli proizvodnji i postoji realna šansa za uspostavljanje saradnje", kazao je direktor "Milkosa".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti