Brčko distrikt sprema se za fiskalizaciju

23.08.2018. 15:04 / Izvor: Fena
Brčko distrikt sprema se za fiskalizaciju

Vlada Brčko distrikta BiH u četvrtak je usvojila smjernice za izradu Nacrta pravilnika o tehničkim i funkcionalnim karakteristikama dijelova fiskalnih sustava i oznakama fiskalnog sustava.

Vlada Brčko distrikta BiH u četvrtak je usvojila smjernice za izradu Nacrta pravilnika o tehničkim i funkcionalnim karakteristikama dijelova fiskalnih sustava i oznakama fiskalnog sustava.

Ravnatelj Direkcije za financije Mato Lučić pojasnio je na da će se na taj način bliže urediti tehničke i funkcionalne karakteristike fiskalnih uređaja, način realizacije fiskalnog sustava te tehničke i funkcionalne karakteristike terminala i softvera.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je nakon sjednice Vlade da je riječ o jednom od pravilnika čije usvajanje predstavlja preduvjet za početak fiskalizacije na prostoru Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Brčko Distrikta.

"Danas smo od ravnatelja Direkcije, koji je najodgovorniji za ovaj proces, dobili uvjeravanja da bi, ako stvari budu išle predviđenom dinamikom, Brčko od 1. siječnja naredne godine trebalo startati s fiskalizacijom, čime bismo ušli u sustav koji već funkcionira u oba entiteta", rekao je gradonačelnik Milić.

Na današnjoj sjednici usvojen je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju kriterija za financiranje ili sufinanciranje projekata udruga građana i fondacija Brčko distrikta BiH.

Milić je napomenuo da su se članovi Vlade, osim točaka dnevnoga reda i tema koje su se našle na današnjoj sjednici, dotaknuli i nekih pitanja koja nisu bila planirana za raspravu, uslijed čega je sjednica prekinuta.

"S obzirom na to da je na Vladi uslijedila rasprava koja se nije ticala točaka dnevnoga reda, prekinuo sam sjednicu da bismo o svim drugim pitanjima prodiskutirali i da ih ne bismo dovodili u vezu s drugim temama koje se nalaze na dnevnome redu Vlade", izjavio je Milić.

Na pitanje novinara o tome kakva je suradnja između odjela Vlade, gradonačelnik je istaknuo da postoji potreba za učinkovitijom i boljom suradnjom te koordinacijom između njih.

"Vrlo malo komuniciramo u institucijama i ne postoje učinkoviti sustavi komunikacije koji će osigurati brzu realizaciju poslova iz nadležnosti Vlade. To je generalni problem na kojem treba raditi. Siguran sam da ćemo iznaći najbolja rješenja koja su u interesu građana", zaključio je Milić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti