Brčko: Na listi projekata javno-privatnog partnerstva izgradnja zgrade Policije i projekt "Plaža"

26.01.2011. 08:57 / Izvor: eKapija.ba
Brčko: Na listi projekata javno-privatnog partnerstva izgradnja zgrade Policije i projekt 'Plaža'

Članovi Vlade Brčko Distrikta jučer su jednoglasno usvojili Odluku o usvajanju Nacrta odluke o odobravanju uvrštavanja na listu projekata javno-privatnog partnerstva, na osnovu koje su na listu projekata za javno-privatno partnerstvo uvršteni izgradnja i finansiranje objekata zgrade Policije i projekt "Plaža" Brčko Distrikt BiH, saopćila je brčanska vlada.

Pored toga što je namjera projekta "Plaža" kreiranje jedinstvenog turističko-ugostiteljskog proizvoda i osnivanje kluba na plaži na Ficibajeru, njegovom izgradnjom Brčko će biti obogaćeno jedinstvenom ponudom koja bi osim tradicionalnog izletničkog turizma uključivala i razvoj kulture, sporta i edukacije, riječnog transporta i prekogranične saradnje.

Osim direktnih korisnih efekata na unapređenje turizma i kvalitete života stanovnika Brčkog, ovaj projekt ima i indirektne efekte kroz zapošljavanje i druge djelatnosti, stoji u saopćenju.

Članovi Vlade Brčko Distrikta BiH uvojili su i Nacrt odluke o formiranju radnog tijela za praćenje i implementaciju Akcionog plana za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, kao i Odluku o radu Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, Pododjela za javne nabavke za posljednja dva mjeseca 2010. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti