Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Brčko: Pozivaju se poljoprivrednici pogođeni poplavom na procjenu štete

12.08.2014. 07:54 / Izvor: Fena

Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade Brčko distrikta BiH obavjestilo je sve poljoprivredne proizvođače iz Brčko distrikta BiH, koji su ovog mjseca pogođeni elementarnom nepogodom – poplavom i klizištem, da mogu podnijeti zahtjev za procjenu štete u poljoprivrednoj proizvodnji.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 22. kolovoza. Zahtjevi se podnose na propisanom obrascu koji se može preuzeti na info-pultu u zgradi Vlade Brčko distrikta BiH.

U skladu s Odlukom o načinu procjene štete u poljoprivrednoj proizvodnji izazvane elementanom nepogodom (Službeni glasnik Brčko distrikta BiH broj: 37/13) pravo na podnošenje zahtjeva imaju pravne i fizičke osobe koja su pretrpila štetu pod uvjetom da poljoprivrednu proizvodnju vrše u Distriktu, te da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava ili Registar klijenata u Distriktu najkasnije 30 dana prije proglašenja stanja elementarne nepogode, stoji u priopćenju iz Vlade Brčko distrikta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti