Brčko: Za samozapošljavanje u poljoprivredi pola milijuna maraka

08.09.2021. 14:00 / Izvor: Akta.ba
Brčko: Za samozapošljavanje u poljoprivredi pola milijuna maraka

Za realizaciju programa osigurano je 500.000 maraka, a iznos sredstava po jednom projektu za podnositelje zahtjeva ne može biti veći od 20.000 maraka.

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na današnjoj redovitoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o odobravanju Programa samozapošljavanja u poljoprivredi na području Distrikta u 2021. godini.

Svrha spomenutoga programa je doprinos razvoju poljoprivrede Brčko distrikta kroz financijsku potporu osobama koje žele započeti ili su započele poljoprivrednu proizvodnju, kroz stvaranje uvjeta za samozapošljavanje osoba koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Distrikta i osoba koje su registrirale poslovnu djelatnost u 2021. godini na području Brčkog, s tim da su se prije registracije poslovne djelatnosti vodile na evidenciji tog zavoda.

Za realizaciju tog programa osigurano je 500.000 maraka, a iznos sredstava po jednom projektu za podnositelje zahtjeva ne može biti veći od 20.000 maraka.

Vlada Distrikta je na sjednici usvojila i Prijedlog odluke o usvajanju programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH – sredstva za nabavku senzora za mjerenje šećera za osobe oboljele od dijabetesa.

Sredstva za ovu namjenu u 2021. godini osigurana su u visini od 200.000 maraka, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti