Vijesti

Britanski ambasador posjetio Centralnu banku BiH

05.01.2009. 14:56 / Izvor: Fena

Ambasador Velike Britanije u BiH Michael Tatham posjetio je 05.01.2009. godine Centralnu banku Bosne i Hercegovine (CBBiH), gdje je s guvernerom CBBiH Kemalom Kozarićem razgovarao o ekonomskoj situaciji u BiH.

Britanski ambasador je istakao da će Velika Britanija nastaviti podržavati reforme koje BiH bude provodila na putu ka evroatlantskim integracijama.

U razgovoru s guvernerom Kozarićem, interesovao se o uticaju svjetske finansijske krize na BiH, a posebno koliko je bankarski sektor u BiH snažan da bi izdržao pritiske koje uzrokuje kriza.

Kozarić je ukazao na činjenicu da je bankarski sektor uspješno odgovorio na prve uticaje krize, ali da će poteškoće imati realni sektor ekonomije. Poteškoće će se najviše ogledati u znatno težem pristupu sredstvima za finansiranje proizvodnih projekata.

Guverner je, također, naveo mjere koje je CBBiH poduzela s ciljem prevazilaženja posljedica krize.

Govoreći o aktivnostima CBBiH u ovoj godini, guverner Kozarić je istakao da je jedan od važnih projekata upravljanje informacijama na siguran način, čijom bi realizacijom CBBiH ove godine trebala dobiti certifikat ISO 27 001. Važnu savjetodavnu ulogu u ovom projektu imaju stručnjaci iz Velike Britanije.

Guverner je iskazao zadovoljstvo saradnjom koju je tokom proteklih godina CBBiH imala s kompanijama iz Velike Britanije, saopćila je Služba za odnose s javnošću CBBiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti