Brodska rafinerija jedan od glavnih izlagača na Sajmu privrede

09.09.2016. 14:25 / Izvor: Fena
Brodska rafinerija jedan od glavnih izlagača na Sajmu privrede

Ovo je jedina domaća Rafinerija koja se bavi proizvodnjom naftnih derivata zapošljava skoro 1.000 radnika.

Jedan od glavnih izlagača na Sajmu privrede, poljoprivrede i turizma u Bosanskom Brodu i ove godine su članice „Nestro grupacije“, “Rafinerija nafte Brod” a.d. Brod i “Optima grupa”  d.o.o. Banja Luka.

Kontinuirano prisustvo brodske Rafinerija nafte na ovom sajmu je podrška lokalnoj zajednici i njenom privrednom razvoju, kao i ekonomskom razvoju Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. 

Jedina domaća Rafinerija koja se bavi proizvodnjom naftnih derivata zapošljava skoro 1.000 radnika, a svoje proizvode plasira na domaće, regionalna i tržišta evropske unije.

Plasman na ovim zahtjevnim, kontrolisanim tržištima, obezbjeđen je isključivo kvalitetom naftnih derivata iz “Rafinerija nafte Brod” a.d. Brod, koji su pod stalnom kontrolom fabričke laboratorije, jedne od najmodernijih u regionu, na svim etapama, od trenutka prijema nafte pa sve do izdavanja certifikata za gotove proizvode.

Sajam privrede, poljoprivrede i turizma otvorila je predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je istakla da je ta manifestacija mjesto na kojem se sastaju ponuda i potražnja.

Načelnik općine Brod Ilija Jovičić zahvalio je predstavnicima vlasti RS-a kao i generalnom direktoru “Rafinerija nafte Brod” a.d. Brod Andreju Getingeru na prisustvu i podršci sajmu i lokalnoj zajednici, saopćeno je iz Uprave za marketing „Optima grupe“.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti