Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Brzim vozom do Hadžića od narednog mjeseca

24.06.2021. 15:51 / Izvor: Akta.ba

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Šteta, Vlada KS donijela je Odluku o uspostavljanju željezničkog putničkog saobraćaja na relaciji Željeznička stanica - Hadžići.

Ova odluka donesena je u svrhu poboljšanja javnog prevoza putnika u kantonu. 

"Zbog zaštite javnog interesa, adekvatnog sprovođenja mjera zaštite od pandemije koronavirusa, te zbog rekonstrukcije tramvajske pruge na relaciji Marijin Dvor - Ilidža, dužni smo obezbijediti našim građanima dodatne kapacitete. Uvođenjem ove linije dodatno ćemo rasteretiti prevoz putnika u tramvajima i autobusima koji se obavlja na ovim relacijama, saopćili su iz Vlade KS.

"Današnja odluka Vlade KS je rezultat razgovora i odlične saradnje sa Željeznicama Federacije BiH i načelnicima sarajevskih općina Hadžići, Ilidža, Novi Grad i Novo Sarajevo kojima se zahvaljujem na podršci. Voz koji će voziti do Hadžića, dokaz je da se zajedničkim radom svih nivoa vlasti može napraviti mnogo i u relativno kratim rokovima, isključivo kada se interes građana stavi na prvo mjesto", kazao je Šteta.

Ukupan broj sjedećih mjesta u voz je 176, a stajaćih 94.

"U narednih 15 dana Ministarstvo će zajedno sa Željeznicama FBiH napraviti detaljan plan o rasporedu linija i cijeni karata. Naš plan je da ova linija bude otvorena prije početka rekonstrukcije tramvajske pruge", istakao je ministar.

Danas, vožnja do Hadžića traje više od sat vremena, a uvođenjem ove linije trajat će 25 minuta.

PODIJELI:

TAGOVI:

brzi voz

hadžići

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti