Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Budući piloti NSA u posjeti Međunarodnom aerodromu Sarajevo

20.06.2019. 08:07 / Izvor: Akta.ba

U okviru sporazuma o saradnji između Glide Flight Academy i Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini (AUBiH), koji je potpisan krajem decembra 2018. godine, profesori Nacionalne sigurnosne akademije (NSA) i studenti prve generacije smjera Aeronautike posjetili su Glide Flight Academy i Graničnu policiju Bosne i Hercegovine na Međunarodnom aerodromu ''Sarajevo''.

Milan Marković i Irfan Habibović, instruktori letenja Glide Flight Academy, i profesori NSA Brane Janković i Dževad Burić, penzionisani brigadiri, upoznali su studente sa osnovnim karekteristikama i mogućnostima aviona CESSNA 172, na kojima je planirano da se izvodi osnovna letačka obuka studenata NSA.

Tokom posjete, studenti NSA imali su priliku razgovarati sa instruktorima letenja i službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, a upoznali su se i sa dijelovima aviona CESSNA 172. Takođe, na osnovu teorijskog znanja stečenog u učionici izvršili kompletnu pretpoletnu proceduru, te su na taj način zaokružili proces učenja procedura koje čine obavezan pripremni dio leta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti