Budući šef odbora MMF-a i Svjetske banke najavio zauzimanje za siromašne

16.10.2020. 15:40 / Izvor: HINA
Budući šef odbora MMF-a i Svjetske banke najavio zauzimanje za siromašne

Prioritet Artura Herrere na novoj dužnosti predsjednika odbora guvernera Međunarodnog monetarnog odbora (MMF) i Svjetske banke, bit će pomoć siromašnijim zemljama pogođenima pandemijom koronavirusa.

Prioritet meksičkog ministra finansija Artura Herrere na novoj dužnosti predsjednika odbora guvernera Međunarodnog monetarnog odbora (MMF) i Svjetske banke, bit će pomoć siromašnijim zemljama pogođenima pandemijom koronavirusa, objavio je njegov ured.

Svjetska banka odobrila je imenovanje meksičkog dužnosnika Herrere, a Međunarodni monetarni fond (MMF) bi trebao zaključiti proces 4. studenog. Herrera će pritisnuti MMF i Svjetsku banku da udvostruče napore kako bi se podupro oporavak svjetske ekonomije od pandemije, posebno u zemljama s niskim i srednjim dohotkom koje je kriza najteže pogodila, saopćeno je u četvrtak meksičko ministarstvo finansija.

Također će se angažirati na jačanju međunarodnog financijskog sustava, dodaje se u priopćenju ministarstva. Herrera je na Twitteru objavio da je "vrlo počašćen" imenovanjem na tu dužnost. Odbor guvernera sastat će se u Washingtonu na proljeće iduće godine i u Marakešu u listopadu 2021.

Imenovanje Herrere znači da će po drugi put jedan meksički dužnosnik zauzeti čelnu poziciju u tom odboru, koji predstavlja 189 zemalja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti